Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. siječnja 2020.
Ideja

Prhki keksići od badema zadovoljit će i najzahtjevnija nepca

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2017. u 11:59 2017-12-21T11:59:22+01:00

Kekse možete čuvati 4 do 5 dana, ali i ovu smjesu možete zamrznuti i onda odlediti na dan pripreme

Sastojci za 40 keksa:  200 g brašna, 120 g fino mljevenih badema, 120 g šećera, 180 g maslaca, 2 žutanjka, 1 štapić vanilije

Za glazuru (nije obavezna): 1 bjelanjak, 120 g šećera u prahu

Priprema: U posudu staviti brašno, mljevene bademe, šećer, sjemenke vanilije (štapić nemojte baciti već ih stavite u posudu sa šećerom), žutanjke i maslac narezan na kockice. Rukama izradite tijesto. Kada dobijete homogenu i kompaktnu smjesu, oblikujte kuglu i zamotano plastičnom folijom ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena. Nakon isteka vremena tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini. Tijesto debljine pola centimetra rezati pomoću kalupa različitih oblika. Slagati na masni papir i peći 6 minuta na 180 stupnjeva.
Od bjelanjaka i šećera napraviti glazuru kojom prema želji ukrasite ohlađene kekse. Glazura nije obavezna. Kekse možete čuvati 4 do 5 dana, ali i ovu smjesu možete zamrznuti i onda odlediti na dan pripreme.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu