Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
6. prosinca 2019.
Miriše na zimu

Omiljeni zimski začin, cimet, može biti glavni sastojak u keksima

Foto Istock
Foto Istock
Autor:
Objavljeno: 27. prosinac 2017. u 15:29 2017-12-27T15:29:53+01:00

Kekse ohladiti na rešetki i posve hladne spremiti u metalnu kutiju

Sastojci za 30-ak komada:125 g ohlađenog maslaca, 250 g brašna, 100 g šećera, 1 jaje, 1 žličica cimeta, 15 g meda, prstohvat soli

Priprema: Prosijati brašno, dodati mu prstohvat soli, cimet i ohlađeni maslac narezan na kockice. Sastojke izraditi pomoću miksera ne bi li dobili smjesu mrvičaste strukture. Dodati šećer, med i razmućeno jaje.

Zamijesiti tijesto koje mora biti glatko i čvrsto. Omotati plastičnom folijom i staviti na sat vremena u hladnjak.

Nakon isteka vremena razvaljati tijesto na debljinu od pola centimetra i pomoću modlica ili obične čaše promjera 6 cm rezati kekse. Ostatak tijesta sakupiti i staviti kratko u hladnjak zatim ponovo razvaljati i rezati kekse.

Kekse slagati na pleh obložen masnim papirom, a prije pečenja valja ih pustiti 15 minuta o hladnjaku. Kekse peći 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Kekse ohladiti na rešetki i posve hladne spremiti u metalnu kutiju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.