Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 13n
Sutra: 6° 6° 13n
13. prosinca 2019.
Ideja

foto Ništa se ne baca: Ostalo vam je mesa od pečenja? Punite njime domaću tjesteninu

Foto Instagram
Foto Instagram
Objavljeno: 3. prosinac 2018. u 7:30 2018-12-03T07:30:00+01:00

Kuhane ravijole poslužiti sa soja sosom ili umakom od pečenja

Od dana ranije ostalo vam je skuhane tjestenine ili mesa? U hladnjaku imate namirnice koje ne znate kako potrošiti? Danas predlažemo recept u kojem ćete vrlo lako potrošiti bar nešto od onog što vam se čini višak. Trebaju vam ostaci mesa od pečenja i ostaci domaće pileće juhe.

Za tijesto:
150 g brašna
75 ml vode
maslinovo ulje
2 žlice škrobnog brašna
muškatni oraščić

Za punjenje:
150 g ostataka telećeg pečenja
kuhano meso pilećih prsa
povrće iz juhe
100 g mortadele u komadu
parmezan
2 jaja
2 režnja češnjaka
kadulja
maslac
maslinovo ulje
bijelo vino, sol
muškatni oraščić
1 žlica škrobnog brašna

Foto Instagram

Priprema: Krenite s nadjevom. Pileće bijelo meso, meso od pečenja i povrće narezati na komade, a isto napravite s mortadelom. U duboku tavu staviti maslinovog ulja, maslac, očišćen češnjak u komadu i grančicu kadulje. Čim češnjak pusti miris ubaciti meso, a zatim i povrće. Posoliti te ukloniti češnjak i kadulju te podliti s malog bijelog vina. Kuhati desetak minuta, a zatim ukloniti s vatre i usitniti u multipraktiku. Pustiti da se malo ohladi, a zatim u smjesu umiješati jaje, žlicu do dvije naribanog parmezana, po potrebi još začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Smjesu staviti u hladnjak.

Sada je vrijeme za pripremu tijesta. U posudi pomiješati vodu i brašno, a zatim prebaciti na dasku i mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto treba pustiti da se malo »odmara«.

Tijesto tanko razvaljati, velikom čašom raditi krugove, svaki puniti žličicom nadjeva, preklopiti i rubove »zatvoriti« vilicom ili prstima.
Gotove raviole (a možete napraviti i dumplingse) staviti u tavu na malo ulja te aromatizirati muškatnim oraščićem. Kratko ih zapeći.
U decilitar i pol vode otopiti škorbno brašno, preliti tekućinom ravijole i poklopiti. Kuhati nekoliko minuta i poslužiti sa soja sosom ili umakom od pečenja.

Foto Instagram

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.