Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
8. prosinca 2019.
Uz krumpir i povrće

Nedjeljni ručak kojeg obožava čitava obitelj: Brzo ispečeno pile u limunu i origanu

FOTO/Pexels
FOTO/Pexels
Autor:
Objavljeno: 3. studeni 2019. u 10:31 2019-11-03T10:31:25+01:00

Pobrinite se da prilog osigurava unos ugljikohidrata kako bi se hranjivi sastojci prikladno nadopunili.

Pečeno je pile jedno od omiljenih nedjeljnih ručkova u kojem uživa čitava obitelj. Smanjite vrijeme pripreme i završite pile za tek dvadeset minuta. Dok se ono peče u pećnici, a kućom širim zamamni miris, pripremite prilog kojeg obožavate. Pobrinite se da prilog osigurava unos ugljikohidrata kako bi se hranjivi sastojci prikladno nadopunili. Stoga je dobri stari krumpir s povrćem, idealan prilog ovome ručku.

Sastojci

1 veliki limun

po 1 čajna žličica suhog origana, ružmarina i timijana

1/2 čajne žličice crnog papra

2 žlice maslaca

1 pile

sol

Priprema

Naribati žličicu limunove korice i istisnuti njegov sok. Zajedno staviti sa suhim začinskim biljem, paprom i maslacem u mali lonac. Uz stalno miješanje, zagrijavajte dok se maslac potpuno ne rastopi.

Nakon što ste temeljito oprali pile, posolite i kistom premažite smjesom koju ste dobili od maslaca i bilja.

Pile na lim za pečenje polegnite prsima prema dolje i stavite u hladnu pećnicu. Zatim pecite oko 1 sat i 20 minuta na 200C. 

Za vrijeme pečenja, nekoliko puta premažite masnoćom od pečenja. Nakon 40 minuta, pile okrenite prsima prema gore.

Dobar tek!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.