Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 4n
Sutra: 4° 4° 4n
13. prosinca 2019.
Svijet kulinarstva

Gault&Millau Croatia 2018: Hrvatska dobila prvo izdanje uglednog gastronomskog vodiča

Gault&Millau Croatia 2018: Hrvatska dobila prvo izdanje uglednog gastronomskog vodiča
Gault&Millau Croatia 2018: Hrvatska dobila prvo izdanje uglednog gastronomskog vodiča
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2018. u 13:08 2018-02-08T13:08:37+01:00

Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske

Gault&Millau Croatia 2018, prvo izdanje uglednog svjetskog gastronomskog vodiča za Hrvatsku, u prodaji od 6. travnja, priopćili su organizatori.

"Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske.

Dan prije, na gala večeri, na 17. katu hotela The Westin Zagreb, bit će dodijeljeni prestižni godišnji Gault&Millau trofeji za najbolje chefove.

Dolaskom vodiča Gault&Millau i Hrvatska je tako ušla u krug zemalja koje svake godine s velikim uzbuđenjem čekaju nagrade za najbolja ostvarenja u svijetu kulinarstva. Uz chefa godine, tu su još i nagrade za chefa tradicijske kuhinje, za chefa sutrašnjice, za mlade talente te za najbolje POP mjesto. Na najvažnijem gastronomskom događanju godine okupit će se 200 chefova i kuhara, profesionalaca, a posebni gosti bit će neki od najuglednijih svjetskih chefova poput Ane Roš i Sana Degeimbrea te predsjednika Gault&Millaua Come de Cheriseyja.

„Izlazak vodiča Gault&Millau za Hrvatsku prekretnica je na domaćoj gastronomskoj sceni. To je prvi put da se jedan od najprestižnijih svjetskih vodiča posvetio restoranima, bistroima, konobama i ostalim ugostiteljskim objektima na području cijele Hrvatske. To je prvi put da je selekcija bila posve anonimna i da su ocjene kvalitete donesene na temelju metodologije ocjenjivanja koju Gault&Millau razvija gotovo 60 godina i koja je jednaka u svim zemljama gdje postoji vodič“, istaknula je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia.

Kako bi bio dostupan putnicima i turistima, Gault&Millau Croatia 2018 bit će u prodaji na najfrekventnijim Ininim benzinskim postajama.

Korisnicima mobilnih telefona već je dostupna i mobilna aplikacija koja prikazuje ocjene i detaljne opise restorana u zemljama koje su dio obitelji Gault&Millau. Aplikacija pronalazi restorane, bistroe, slastičarnice, wine barove koji su u blizini", navodi se u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.