Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
26. siječnja 2020.
Zajedno u budućnost

Novo partnerstvo Jaguar Land Rovera i BMW-a: Udružuju se u utrci za električne automobile

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 6. lipanj 2019. u 13:06 2019-06-06T13:06:55+02:00

Zajedno će raditi na stvaranju električnih motora i mjenjača, ali proces proizvodnje će biti odvojen.

Jaguar Land Rover i BMW se udružuju zbog smanjenja troškova i priključivanja utrci u proizvodnji električnih vozila za široko tržište.

Guardian prenosi da će raditi zajedno na stvaranju električnih motora, mjenjača i energetske elektronike, kojima bi ovaj industrijski savez smanjio troškove razvoja električnih automobila. 

Inženjerski direktor JLR-a, Nick Rogers, kaže da će suradnja biti uzajamno korisna u vrijeme kada automobilska industrija prolazi „najveću tehnološku promjenu generacije“.

„Ritam promjena i interes kupaca u električna vozila dobiva zamah i važno je da radimo na naprednoj tehnologiji koja je potrebna za donošenje uzbudljive budućnosti“, dodaje.

Klaus Froehlich, član upravnog odbora BMW-a, kaže: "Zajedno imamo priliku učinkovitije zadovoljiti potrebe kupaca skraćivanjem vremena razvoja i bržim plasiranjem vozila i najnovijih tehnologija na tržište."

Inženjeri iz JLR-a i BMW-a zajedno će raditi na dizajniranju komponenti koje će se tada proizvoditi u njihovim proizvodnim pogonima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu