Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
21. studenoga 2019.
"Islamabad je o akciji bio obaviješten"

Washington odbacuje navode iz članka o ubojstvu Bin Ladena

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2015. u 21:46 2015-05-11T21:46:20+02:00

U članku objavljenom u London Review of Books Hersh piše da je američka administracija surađivala s pakistanskim tajnim službama kako bi akcija američkih specijalaca na kuću u kojoj se skrivao vođa al Qaede u Abotabadu blizu Islamabada, bila dobro izvedena

WASHINGTON - Bijela kuća kategorično je u ponedjeljak odbacila kao neutemeljene navode američkog novinara Seymoura Hersha prema kojima je američka administracija iznijela laži o okolnostima u kojima je u svibnju 2011. u Pakistanu ubijen vođa al Qaede Osama bin Laden.

"Puno je netočnosti i neutemeljenih navoda u tom članku da bi se na njega odgovaralo točku po točku", rekao je glasnogovornik Vijeća nacionalne sigurnosti Ned Price.

U članku objavljenom u London Review of Books Hersh piše da je američka administracija surađivala s pakistanskim tajnim službama kako bi akcija američkih specijalaca na kuću u kojoj se skrivao vođa al Qaede u Abotabadu blizu Islamabada, bila dobro izvedena.

Bjiela kuća navodi da je Islamabad o akciji bio obaviješten tek pošto je ona izvedena. "To je pogrešno, poput brojnih drugih elemenata u navodima Obamine administracije", piše Hersh u članku te kaže da informacije temelji na jednome izvoru - visokom dužnosniku američke tajne službe u mirovini.

Ponovivši da je riječ "o američkoj akciji od početka do kraja", Ned Price ističe da je samo uzak krug američkih dužnosnika o tomu imao informacije te da je, na samom početku američki predsjednik Barack Obama odlučio o akciji ne obavještavati vlade drugih država, uključujući i pakistansku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija