Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
12. studenoga 2019.
Župa ne želi produljiti koncesiju

Uništen grob naci čelnika Rudolfa Hessa i iskopani njegovi ostaci

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 21. srpanj 2011. u 13:34 2011-07-21T13:34:02+02:00

Njemački neonacisti njeguju kult bivšeg Hitlerova nasljednika kojeg smatraju mučenikom i svake se godine 17. kolovoza okupljaju na njegovu grobu

BERLIN – Posmrtni ostaci nekadašnjeg glavnog suradnika Adolfa Hitlera, Rudolfa Hessa, iskopani su, a njegov grob na groblju u Bavarskoj je uništen, piše dnevnik Sueddeutsche Zeitung u četvrtak.

Protestantska župa u Wunsiedelu, općini s manje od 10.000 stanovnika, u blizini češke granice, odlučila je da neće produljiti obiteljsku koncesiju na grob u kojemu počiva bivši nacistički čelnik kako bi spriječila neonacističke skupove na godišnjicu njegova samoubojstva, 17. kolovoza 1987., dodaje list.

Po istom izvoru, Hessovi nasljednici su odlučili da će njegove zemne ostatke spaliti a pepeo prosuti u more.

Njemački neonacisti njeguju kult bivšeg Hitlerova nasljednika kojeg smatraju mučenikom i svake se godine 17. kolovoza okupljaju na njegovu grobu.

Bivšeg potpredsjednika nacionalsocijalističke stranke (NSDAP) na početku vladavine Adolfa Hitlera sud u Nuernbergu osudio je na doživotni zatvor, ali se on ubio nakon 41 godine provedene u zatvorskoj samici u Spandauu, u Zapadnom Berlinu, gdje je bio jedini zatočenik

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.