Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
11. prosinca 2019.
Istjecanje plina

foto U eksploziji plina u centru Praga više od 40 ozlijeđenih

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor: ,
Objavljeno: 29. travanj 2013. u 12:12 2013-04-29T12:12:00+02:00

Eksplozija se dogodila nekoliko desetaka metara od praškog Narodnog kazališta i poznate kavane Slavije, a najvjerojatnije ju je uzrokovalo istjecanje plina, objavila je policija.Najmanje 15 osoba nalazilo se u zgradi u kojoj se dogodila eksplozija

PRAG – U snažnoj eksploziji koja je u ponedjeljak potresla središte Praga ozlijeđeno je više od 40 ljudi, a određen broj osoba ostao je zarobljen u zgradi oštećenoj eksplozijom, naveli su očevici i dužnosnici spasilačkih službi.

Eksplozija u Pragu Foto Reuters (8)
Eksplozija u Pragu / Foto Reuters

Eksplozija se dogodila nekoliko desetaka metara od praškog Narodnog kazališta i poznate kavane Slavije, a najvjerojatnije ju je uzrokovalo istjecanje plina, objavila je policija. Najmanje 15 osoba nalazilo se u zgradi u kojoj se dogodila eksplozija.

- Procjenjujemo da je ozlijeđeno više od 40 ljudi, rekla je Zdenek Schwarz, šef praške Hitne pomoći.

 Dodala je kako je uglavnom riječ o lakšim ozljedama, posjekotinama, podljevima i ozljedama od stakla, kao i da je prema njihovih procjenama teže stradalo četvero ljudi. . 

- Zasad nepoznat broj ljudi zarobljenih u zgradi«, rekla je glasnogovornica spasilačkih službi Jirina Fikejzova, navodeći kako je riječ o zgradi koja pripada češkoj kompaniji Air Navigation Services

Očevici su naveli da je najmanje desetak osoba ozlijeđeno.

U eksploziji su oštećeni i prozori okolnih zgrada, a stanari su evakuirani.

Policija je ogradila nekoliko ulica u blizini zgrade u kojoj se dogodila eksplozija, navodi Reuters. Navodno plin još istječe te se strahuje od novih eksplozija. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.