Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
23. siječnja 2020.

Trumpov specijalni predstavnik za Ukrajinu Volker podnio ostavku

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2019. u 7:45 2019-09-28T07:45:44+02:00

Prema pritužbi zviždača iz obavještajne zajednice, objavljenoj u četvrtak, Volker je razgovarao s Trumpovim odvjetnikom Rudyjem Giulianijem, kako bi pokušao »zauzdati štetu« od napora Trumpovog odvjetnika da pritisne Ukrajinu da istraži Trumpovog političkog rivala Joea Bidena

Specijalni predstavnik američkog predsjednika Donalda Trumpa za Ukrajinu Kurt Volker podnio je u petak ostavku, izvijestio je CNN i izvori upoznati sa tom situacijom.

Volker je ostavku podnio nakon što je imenovan u pritužbi zviždača koja se odnosi na telefonski poziv od 25. srpnja između Trumpa i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija, kažu izvori.

Prema pritužbi zviždača iz obavještajne zajednice, objavljenoj u četvrtak, Volker je razgovarao s Trumpovim odvjetnikom Rudyjem Giulianijem, kako bi pokušao »zauzdati štetu« od napora Trumpovog odvjetnika da pritisne Ukrajinu da istraži Trumpovog političkog rivala Joea Bidena.

Reuters navodi i da je o Volkerovoj ostavci prvo izvijestio State Press, studentska publikacija na Državnom sveučilištu Arizona, koja podupire istraživački centar u kojem je Volker izvršni direktor.

Drugi izvori upoznati sa situacijom navode da je Volker na poziciji posebnog predstavnika Trumpa za Ukrajinu bio honorarno, neplaćen od 2017., te da je pokušao pomoći ukrajinskoj vladi da riješi sukob sa separatistima koje financira Rusija.

State Department nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom o tome.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.