Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
11. prosinca 2019.
Osuditi, a ne reklamirati

Stranica Wikileaks objavila mailove direktora CIA-e Johna Brennana

Autor:
Objavljeno: 22. listopad 2015. u 8:46 2015-10-22T08:46:57+02:00

Hakiranje obitelji Brennan je zločin I obitelj Brennan je žrtva", kazao je glasnogovornik

Internetska stranica Wikileaks objavila je u srijedu niz privatnih e-mailova direktora CIA-e Johna Brennana, a neimenovani haker tvrdi da mu je provalio u virtualni poštanski pretinac.

Među dokumentima je upitnik koji je ispunio Brennan kad je bio razmatran za dužnost u administraciji američkog predsjednika Baracka Obame, memorandum  Obami o Iranu i pismo jednog senatora o metodama  zlostavljanja osumnjičenih za terorizam.

List New York Post ovog je tjedna objavio da ga je kontaktirao tinejdžer koji je tvrdio da je hakirao Brennanov privatni e-mail kao i e-mail američkog tajnika za državnu sigurnost Jeha Johnsona.

 Glasnogovornik  CIA-e u srijedu je kazao da je Brennanova obitelj bila žrtvom zločina, ali se čini da nisu kompromitirane nikakve državne tajne.

"Hakiranje obitelji Brennan je zločin I obitelj Brennan je žrtva", kazao je glasnogovornik. "Privatni elektronski podaci obitelji Brennan maliciozno su poharani i sada ih se raspačava internetom. Takav se napad može dogoditi svakome I treba ga osuditi, a ne reklamirati".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.