Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4
Sutra: 7° 7° 4
20. siječnja 2020.
Nova sumnja

STRAHUJE SE OD NAJGOREG Nestala argentinska podmornica eksplodirala?

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2017. u 20:55 2017-11-23T20:55:49+01:00

Moguće je da je argentinska podmornica ARA San Juan, koja je nestala prošloga tjedna na južnom Atlantiku, eksplodirala, objavila je u četvrtak argentinska mornarica.

Glasnogovornik mornarice Enrique Balbi odbacio je mogućnost napada i rekao da moguće da se eksplozija dogodila unutar podmornice i da je nije raznijela.

Međunarodna organizacija Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBTO), koja vodi globalnu mrežu postaja za osluškivanje mogućih tajnih atomskih eksplozija, detektirala je 15. studenog »neuobičajen signal« u podmorju u blizini mjesta gdje je nestala argentinska podmornica.

Dvije njezine postaje detektirale su neuobičajen signal, rekao je CTBTO u izjavi, dodavši da je informaciju prenio argentinskim vlastima koje koordiniraju potragu za podmornicom ARA San Juan na kojoj su bila 44 člana posade kada je nestala prošlog tjedna.

Informacija se podudara s »hidro-akustičkom anomalijom» koju su detektirali senzori SAD-a i međunarodne organizacije, rekao je Balbi.

To je mogla biti »implozija« umjesto eksplozije, što znači da je bila ograničena na plovilo i da ga nije raznijela, rekao je Balbi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.