Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
18. siječnja 2020.
Banja Luka vrije

video Reportera 'Dodikove televizije' napali na ulici: Popu*ite ga! Vi ste saučesnici u ubojstvu Davida Dragičevića

foto: screenshot
foto: screenshot
Autor:
Objavljeno: 6. listopad 2018. u 10:06 2018-10-06T10:06:00+02:00

Kakva atmosfera vlada u Banja Luci na svojoj koži su osjetili novinari Radio-televizije Republike Srpske, koji uživaju ugled kakav je, primjerice, uživala Radio-televizija Srbije u posljednjim mjesecima vladavine Slobodana Miloševića.

Donedavno neprikosnoveni vladar Republike Srpske Milorad Dodik jučer se susreo s nezadovoljstvom građana i sve su prilike da će njegova politička zvijezda, bez obzira na rezultat nedjeljnih izbora u Bosni i Hercegovini, početi polako gasnuti.

Naime, skup Pravda za Davida, koji je organizirao otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, skupio je jučer u Banja Luci trideset do četrdeset tisuća nezadovoljnih ljudi. U pitanju je jedan od najvećih protestnih skupova u Bosni i Hercegovini od potpisivanja Daytonskog ugovora do današnjih dana.

Iako su vlasti Republike Srpske učinile sve da prosvjed u Banja Luci bude što manji, iako je policija zaustavljala i zadržavala ljude na prilazima Banja Luci, iako je zbog skupa skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata, odnosno iako je poduzeto sve što vlast može poduzeti da bi sabotirala javno okupljanje, na antidodikovski skup stigli su deseci tisuća ljudi.

U isto vrijeme, predsjednik SNSD-a Dodik imao je zadnji predizborni skup u Banja Luci, ali na njega nije došlo niti tri tisuće ljudi. Kakva atmosfera vlada u Banja Luci na svojoj koži su osjetili novinari Radio-televizije Republike Srpske, koji uživaju ugled kakav je, primjerice, uživala Radio-televizija Srbije u posljednjim mjesecima vladavine Slobodana Miloševića.

Tome najbolje svjedoči incident koji su novinari Radio televizije Republike Srpske doživjeli jučer oko podneva, kad ih je čovjek kojeg su željeli anketirati optužio kao sudionike u ubojstvu Davida Dragičevića, izručivši im uz ovu "optužnicu" i jednu standardnu prostotu. Radio televizija Republike Srpske objavila je ovaj incident na svom youtube kanalu, ali nije ostavila mogućnost komentiranja. Na RTRS-u su, naime, po svemu sudeći svjesni kakav ugled i popularnost uživaju među građanima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.