Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
14. prosinca 2019.
Konferencija o klimi

Redford, Al Gore i Schwarzenegger na »Summitu gradonačelnika« u Parizu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2015. u 9:56 2015-11-30T09:56:00+01:00

Robert Redford, Arnold Schwarzenegger i Al Gore sudjelovat će uz stotine gradonačelnika iz svijeta summitu gradonačelnika koji se u petak organizira u pariškoj gradskoj vijećnici u sklopu međunarodnog summita o klimi, objavila je u ponedjeljak gradska uprava Pariza.

Približno 900 osoba očekuje se na tom summitu koji suorganiziraju gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo i Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka i posebni izaslanik UN-a za gradove i klimatske promjene.

Američki glumac i redatelj Robert Redford bit će jedan od govornika prisutnih u ime nevladine organizacije za okoliš, Vijeća za obranu nacionalnih resursa.

Glumac i bivši guverner Kalifornije Schwarzenegger zastupat će »R20«, nevladinu organizaciju za klimu koju je osnovao.

Nekadašnji američki potpredsjednik i aktivist za okoliš Al Gore zastupat će »The Climate Reality Project« koji traži da se donese sporazum o klimi u Parizu.

Brojni gradonačelnici su već najavili svoj dolazak, dodaje se u priopćenju gradske uprave Pariza, primjerice čelni ljudi Barcelone, Santiaga, Rio de Janeira, Sydneyja, Montreala, Los Angelesa, Chicaga, Istanbula, Stockholma, Dakara, Madrida, Berlina, Johannesburga i Seula.

 Međunarodna konferencija o klimi, COP21, počinje u ponedjeljak u Parizu i traje do 11. prosinca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.