Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
21. listopada 2019.
Nastavak istrage

Podignute optužnice protiv još dvoje zbog napada u Bruxellesu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2016. u 11:00 2016-04-12T11:00:10+02:00

Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je u utorak da je podignulo optužnicu protiv još dviju osoba u okviru istrage o napadima 22. ožujka u Bruxellesu.

Te su dvije osobe optužene za »sudjelovanje u djelatnosti terorističke skupine, teroristička ubojstva i pokušaj terorističkog ubojstva, u svojstvu počinitelja, sudionika ili pomagača«. Sumnjiči ih se da su povezani s tajnom džihadističkom ćelijom u Bruxellesu.

Samil F., rođen 1984. i Ibrahim F., rođen 1988. »povezani su s unajmljivanjem stana u ulici Casernes u Etterbeeku«, bruxelleskoj općini, piše u obrazloženju tužiteljstva.

U subotu poslijepodne izvršen je pretres stana na toj adresi u velikoj operaciji u kojoj je sudjelovao velik broj redarstvenika. Rezultat operacije je ipak »negativan«, navodi se u ranijem priopćenju tužiteljstva.

Kako navodi mreža RTBF, iz tog je skrovišta je 22. ožujka Kalid El Bakravi, bombaš samoubojica, pošao u napad na postaji podzemne željeznice Maelbeek, zajedno s Osamom Krayemom koji je uhićen i optužen krajem prošlog tjedna.

»Istraga se aktivno nastavlja, danju i noću«, istaknulo je tužiteljstvo u priopćenju u utorak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.