Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
21. studenoga 2019.
Obljetnica ubojstva vođe Al Kaide

Obama: Smrt Osame bin Ladena najvažniji je dan mog mandata

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 2. svibanj 2012. u 18:18 2012-05-02T18:18:03+02:00

Nismo znali da li ispod stambenog kompleksa postoje tuneli.....Odlučio sam riskirati i odlučio operaciju povjeriti mornaričkim specijalcima (Navy Seals) i imao sam u njih 100-postotno povjerenje«, kazao je Obama.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da je dan kad je ubijen Osama bin Laden bio »najvažniji dan« njegova predsjedničkog mandata, doznaje se iz njegova razgovora za NBC koji će biti objavljen u srijedu navečer.

Obama, koji je u srijedu doputovao u iznenadni, kratki posjet Afganistanu, prošli je tjedan dao NBC-u intervju u kojem je govorio o tajnoj operaciji napada na vođu Al-Kaide.

»Bilo je bitno da operacija bude tajna...tek je moj najuži krug bio s njom upoznat«, rekao je Obama, navodeći poimence potpredsjednika Joa Bidena, državnu tajnicu Hillary Clinton, tadašnjeg ministra obrane Roberta Gatesa i načelnika glavnog stožera Michaela Mullena. O tome, istaknuo je Obama, nije razgovarao niti sa svojom suprugom Michelle.

»Čak i najmanja sumnja u medijima da se napad sprema mogla je ugroziti cijelu operaciju«, dodao je.

»Nismo znali da li ispod stambenog kompleksa postoje tuneli.....Odlučio sam riskirati i odlučio operaciju povjeriti mornaričkim specijalcima (Navy Seals) i imao sam u njih 100-postotno povjerenje«, kazao je Obama.

Prema njegovim riječima, tadašnji šef CIA-e Leon Panetta i državna tajnica Clinton bili su za napad komandosa, dok je Gates preferirao akciju bombardiranja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija