Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Nesreća u Brazilu

foto Nakon udara trajekta, urušio se most preko rijeke Moju. Ne zna se broj žrtava

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 7. travanj 2019. u 13:49 2019-04-07T13:49:00+02:00

Lokalni mediji pišu da je tijekom provjere mosta obavljene početkom godine na njegovim potpornim stupovima otkrivena korozija.

Most na rijeci Moju u brazilskoj saveznoj državi Parai djelomično se srušio nakon što je trajekt udario u jedan od potpornih stupova, a očevici kažu da su dva automobila završila u vodi, prenosi u nedjelju BBC.

Još se ne zna koliko je putnika stradalo u nesreći koja se dogodila u subotu, a ronioci pretražuju rijeku.

Agencija dpa prenosi portal Globo po kojem je pet članova posade preživjelo.

Guverner Parae Helder Barbalho nakon nesreće je proglasio izvanredno stanje. »Prioritet nam je potraga za žrtvama i pružanje potpore njihovim obiteljima«, kazao je.

Barbalho je na Twitteru objavio snimke djelomično srušenog mosta visokog 860 metara koji prolazi amazonskim područjem i vodi do Belema, jedne od najprometnijih brazilskih luka.
Vlasti uklanjanju srušene dijelove mosta, a uveli su i brojne teglenice kojima će stanovništvo prelaziti rijeku do popravka mosta.

REUTERS

Lokalni mediji pišu da je tijekom provjere mosta obavljene početkom godine na njegovim potpornim stupovima otkrivena korozija.

Premda je vlada tada tražila hitna sredstva za rješenje problema, navodno ga nadležni nisu smatrali dovoljno ozbiljnim za zatvaranje mosta.

Predstavnici lokalnih vlasti Reutersu su kazali da bi nesreća mogla utjecati na istovar robe preko sjevernih luka.

REUTERS

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.