Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Pucnjava u Belgiji

Lažna uzbuna: Belgijski pirotehničari nisu pronašli eksploziv u vozilu u Bruxellesu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 8. kolovoz 2017. u 22:36 2017-08-08T22:36:20+02:00

»Riječ je o mentalno nestabilnoj osobi«, rekla je glasnogovornica tužiteljstva. »Pirotehničari nisu našli eksploziv u njegovom vozilu«

BRUXELLES Belgijski pirotehničari nisu pronašli eksploziv u automobilu muškaraca koji je tvrdio da ima bombu, priopćilo je u utorak briselsko tuužiteljstvo.

»Riječ je o mentalno nestabilnoj osobi«, rekla je glasnogovornica tužiteljstva. »Pirotehničari nisu našli eksploziv u njegovom vozilu«.

Ona je izjavila da je osumnjičeni iz Ruande te da nema policijski dosje.

Belgijska policija pucala je u utorak na vozilo u briselskoj četvrti Molenbeeku i pozvala je pirotehničare nakon što je vozač rekao da u automobilu ima eksploziv.

Osumnjičeni je prije toga jurio automobilom i prošao kroz crveno svjetlo automobilom registriranim u Njemačkoj natjeravši policiju u potjeru, rekao je glasnogovornik lokalne policije.

On je uhićen nakon što je policija pucala u kotače automobila kako bi ga usporila, kazao je on.

Policija je blokirala to područje iz sigurnosnih razloga i pozvala građane da ne izlaze na ulicu dok pirotehničari ne utvrde radi li se stvarno o eksplozivu.

Molenbeek, siromašna četvrt u kojoj živi veliki broj stanovnika porijeklom iz Maroka, postao je ozloglašen nakon što je ćelija Islamske države sa sjedištem u tom dijelu Bruxellesa organizirala samoubilačke napade u Parizu u studenome 2015. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.