Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Ubojica priznao zločin

Japanski bloger ubijen nakon konferencije o svađi na internetu

Autor:
Objavljeno: 26. lipanj 2018. u 7:51 2018-06-26T07:51:31+02:00

Ubojstvo Kenichira Okamota, zaposlenika tvrtke u Tokiju, stručnjaka za informatičku sigurnost koji je nekoliko puta nastupio na televiziji, bilo je planirano, objavila je policija

TOKIO Japanskog blogera poznatog pod nadimkom Hagex ubio je u nedjelju korisnik interneta s kojim se posvađao online, pošto je održao konferenciju o svađi na internetu i kako je riješiti.

Ubojstvo Kenichira Okamota, zaposlenika tvrtke u Tokiju, stručnjaka za informatičku sigurnost koji je nekoliko puta nastupio na televiziji, bilo je planirano, objavila je policija, prenose mjesna glasila.

Okamoto (41) je u nedjelju, piše na njegovu blogu, održao konferenciju u Fukukoi o "svađi na internetu" želeći "podijeliti svoja iskustva koja je stekao u različitim kontaktima na internetu i o tome kako je riješiti".

Pronađen je mrtav u zahodu, s više ubodnih rana od noža, navode japanska glasila.

Njegov ubojica je uhićen i priznao je zločin, objavila je javna televizijska mreža NHK, a čin je opravdao time što je "mrzio" blogera.

Japanski internet je mjesto brojnih svađa i uznemiravanja za koje su odgovorne osobe koje često skrivaju svoj pravi identitet.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu