Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Nikola Gruevski ide na robiju

Bivšem premijeru Makedonije potvrđena zatvorska kazna zbog zloporabe ovlasti

Nikola Gruevski / Reuters
Nikola Gruevski / Reuters
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2018. u 18:17 2018-10-05T18:17:46+02:00

Gruevski (48), je osuđen jer je na osobno korištenje primio vozilo marke mercedes vrijedno 600.000 eura i plaćeno javnim novcem. Također se, po optužnici, koristio svojim utjecajem da to luksuzno vozilo bude kupljeno jednoj tvrtki kojoj je želio pogodovati

SKOPLJE Makedonski sud potvrdio je u petak kaznu od dvije godine zatvora zbog zloporabe ovlasti izrečenu bivšem premijeru Nikoli Gruevskom, koji je vladao Makedonijom od 2006. do 2016. godine.

Prvostupanjska presuda »u cijelosti je potvrđena«, objavio je sud.

Gruevski, bivši premijer i predsjednik nacionalističke stranke VMRO-DPMNE, mora se u roku od dva tjedna javiti na izdržavanje kazne.

»To je samo još jedan pokušaj političkog progona. Iskoristit ću sva zakonska sredstva kako bih se borio protiv te kazne zatvora«, rekao je za mjesne medije Gruevski.

Gruevski (48), je osuđen jer je na osobno korištenje primio vozilo marke mercedes vrijedno 600.000 eura i plaćeno javnim novcem.

 Također se, po optužnici, koristio svojim utjecajem da to luksuzno vozilo bude kupljeno jednoj tvrtki kojoj je želio pogodovati.

Protiv njega je pokrenuto još pet drugih kaznenih postupaka zbog korupcije, zloporabe ovlasti, izborne prijevare i ilegalnog prisluškivanja oporbe i predstavnika civilnog društva.
Njegovu stranku na vlasti su zamijenili socijaldemokrati premijera Zorana Zaeva u koaliciji s Albancima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.