Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
12. studenoga 2019.
Svakodnevnica terorista

Bin Laden se u Pakistanu šetao s kaubojskim šeširom

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2013. u 17:40 2013-07-09T17:40:51+02:00

U posljednjem utočištu u Pakistanu, Osama bin Laden vodio je samotan i skroman život, na zrak je izlazio s kaubojskim šeširom te konzumirao čokoladu kako bi si povremeno digao moral, doznaje se iz njegove bliske okolice

ISLAMABAD – U posljednjem utočištu u Pakistanu, Osama bin Laden vodio je samotan i skroman život, na zrak je izlazio s kaubojskim šeširom te konzumirao čokoladu kako bi si povremeno digao moral, doznaje se iz njegove bliske okolice.

Katarska postaja Al-Jazeera emitirala je u ponedjeljak navečer na internetskoj stranici završno izvješće pakistanskog istražnog povjerenstva zadužena da odredi kako je šef Al Kaide, tada smatran najtraženijim čovjekom na svijetu, mogao živjeti gotovo 10 godina nesmetano u Pakistanu, do napada američkih komandosa u kojem je smrtno stradao 2. svibnja 2011. u Abbottabadu, mirnom garnizonskom gradu na sjeveru.

Iako izvješće optužuje vojsku i moćne pakistanske obavještajne službe za »susretljivost« koja je omogućila Bin Ladenu da se skriva jedno desetljeće u Pakistanu nakon napada od 11. rujna, i osuđuje američki napad kao »ratni čin«, otkriva i začuđujuće i neobične detalje o svakodnevnici šefa Al Kaide na kraju života.

Svjedočanstva pred povjerenstvom žena Bin Ladena kao i dvojice čuvara koji su s njim živjeli u Pakistanu, prikazuju osobu koja je živjela vrlo skromno, nije primala posjete i brinula se o povrtnjaku, istodobno pazeći da ne pobudi sumnje u svoju prisutnost.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.