Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
13. studenoga 2019.
Urušene plaže i obalni zidovi

Zatvoren dio riječkih plaža na Pećinama i Kantridi. Postale su opasne za šetače

Primjerice na plaži S zavoj na Kantridi je podlokan obalni zid, a uz zid na stazi je nastala jama
Primjerice na plaži S zavoj na Kantridi je podlokan obalni zid, a uz zid na stazi je nastala jama
Autor:
Objavljeno: 4. veljača 2019. u 10:05 2019-02-04T10:05:49+01:00

Plaže Sablićevo 2, Sablićevo (Pećine) i S zavoj (Kantrida) su zatvorene jer su zbog djelovanja olujnog nevremena, krajem godine, jako oštećene. Riječ je o štetama kao što su odron obale odnosno odron sunčališta ili staza, urušeni obalni zidovi i slično. Nije poznat ukupni iznos ovih šteta

RIJEKA Plaže Sablićevo 2, Sablićevo (Pećine) i S zavoj (Kantrida) - su zatvorene do daljnjega za šetnju jer predstavljaju opasnost za šetače, saznajemo od Grada Rijeke.

Plaže su zatvorene jer su zbog djelovanja olujnog nevremena, krajem godine, jako oštećene. Riječ je o štetama kao što su odron obale odnosno odron sunčališta ili staza, urušeni obalni zidovi i slično. Nije poznat ukupni iznos ovih šteta.

Primjerice na plaži S zavoj je podlokan obalni zid, a uz zid na stazi je nastala jama. Na plaži Sablićevo nastali su višekratni odroni materijala na zapadnom dijelu stijenskog pokosa s odvalama većeg kamena na plažu.

– Na svim ovim plažama postavljena je zaštitna ograda kao i table »Opasnost! Zabranjen prolaz«, radi označavanja opasnosti i onemogućavanja pristupa pješacima opasnom mjestu i zaštite života korisnika. Činjenica je da su nesavjesni počinitelji u više navrata na plaži S zavoj uništili ogradu, stoga ovim putem obavještavamo sugrađane posebno o ovom opasnom mjestu, navode iz Grada Rijeke. 

plaža S zavoj na Kantridi, Kantrida,

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.