Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
17. studenoga 2019.
Press kolegij

ŽUPANIJA OSTAJE PRI SVOME Komadina: Neka Ekoplus preuzmu ozbiljniji od mene

Plediram da oni koji su očito ozbiljniji i koncentriraniji od mene više podmetnu leđa - Zlatko Komadina / Snimila Tihana TOMIČIĆ
Plediram da oni koji su očito ozbiljniji i koncentriraniji od mene više podmetnu leđa - Zlatko Komadina / Snimila Tihana TOMIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 1. listopad 2018. u 17:35 2018-10-01T17:35:01+02:00

'Evo dovoljno je onih koji se razumiju u sve kada treba politizirati, i pozivam ih da se sada uključe. Spremni smo pokloniti svoj udio Općini Viškovo. Mi smo očito izgubili povjerenje kao upravljači u tom projektu, pa neka preuzmu oni', rekao je Komadina

RIJEKA Župan Zlatko Komadina ponovio je danas da Županija ostaje pri tome da povlači svoje suvlasničke udjele u Ekoplusu, a poslao je i poruku svojim kritičarima, od oporbe u Akciji mladih i Živom zidu koji traže njegovu ostavku, do kolege gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela koji je tu ideju nazvao »neozbiljnom«, pa do lokalne vlasti u Viškovu:

– Plediram da oni koji su očito ozbiljniji i koncentriraniji od mene više podmetnu leđa. Županija jest pojedinačno najveći suvlasnik Ekoplusa sa 48 posto udjela, ali mislimo da je u interesu Općine Viškovo da ima jaču upravljačku poziciju budući da su pokazali da žele da im zdravlje građana bude na prvom mjestu. Mi smo prvi u Hrvatskoj sagradili takvu zonu, osigurali 70 posto bespovratnih sredstava, napravili cestu koja će uskoro biti u prometu, i uspostavljen je sustav reciklažnih dvorišta koji dokida postojeće deponije. Ekscesa na Marišćini je bilo, toga smo svjesni, ali naložili smo hitno postupanje. Dali smo ruku Viškovu i kod ideje o formiranju ekspertnog tima za rješavanje problema mirisa. Ali evo dovoljno je onih koji se razumiju u sve kada treba politizirati, i pozivam ih da se sada uključe. Spremni smo pokloniti svoj udio Općini Viškovo. Mi smo očito izgubili povjerenje kao upravljači u tom projektu, pa neka preuzmu oni, rekao je Komadina.

Najavljeni radovi na cestama

Na press kolegiju je najavljen završetak radova na kružnom toku Saršoni, potom uređenje ceste Mladenići-Ronjgi, kao i uređenje trase za Zaluki do Žejana. Na sastanku s ministrom prometa Olegom Butkovićem dogovoreno je i da bi tijekom ovog mjeseca u promet mogla biti puštena cesta Hrvatsko-Ložac u Gorskom kotaru, kazao je Komadina.

Potvrdio je da se već u petak sastao sa svim udjelničarima u Ekoplusu, ali ne i da su predstavnici Općine Viškovo pristali prihvatiti taj teret:

– Mogu i ne moraju. Ako neće, tada jasno svojim građanima poručuju da nisu spremni preuzeti odgovornost. No, molim da se onda tada Županiju prestane prozivati. Mi smo svoje učinili, rekao je.

Na pitanje o smjeni Josipa Dedića sa čela Ekoplusa, rekao je:

– Gledajte, svi dolazimo, pa onda odlazimo. Ako se utvrdi da se nije postupalo po nalozima Skupštine društva, tada nema drugog rješenja osim smjene, rekao je župan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.