Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
18. veljače 2020.
Talijani preuzeli škver

"Viktor Lenac" ima novog apsolutnog vlasnika. Prvi potez mu je bio - ostavljanje dividende škveru

Arhiva NL
Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2018. u 7:26 2018-09-20T07:26:00+02:00

Mislim da se iz ovog našeg današnjeg nastupa na Skupštini već  dovoljno mogu naslutiti naše namjere, u »Lencu« smo zato da bismo ga poslovno dalje razvijali i učinili još boljim nego što je sada – rekao je po završetku skupštine Antonio Palumbo

RIJEKA  Brodogradilište »Viktor Lenac« ima novog vlasnika, napuljsku Palumbo grupu. Prvi put u novijoj povijesti brodogradilište iz Martinšćice dobilo je većinskog vlasnika koji je, po svemu sudeći, postao i apsolutni vlasnik ovog škvera s obzirom na informacije prema kojima su Talijani stekli, navodno, čak i više od 80 posto dionica »Lenca«.  

Službene informacije i konačno izvješće oko Palumbove javne ponude za preuzimanje »Lenca«, koja je okončana koncem prošlog tjedna, uslijedit će idućih dana. Ipak, čini se da dvojbe nema, pitanje je samo točnog i konačnog postotka dionica s kojima će raspolagati Palumbo,  čiji su predstavnici, predvođeni  prvim čovjekom i glavnim šefom ove, obiteljske kompanije Antoniom Palumbom jučer prisustvovali redovnoj godišnjoj skupštini u »Lencu«.

De facto, jučer su učinili i svoj prvi potez u »Lencu« odlukom i glasovanjem da će svih 37 milijuna kuna lanjske rekordne zarade ostati u »Lencu« kao zadržana dobit.

Odbili su, naime, protuprijelog o isplati dividende.

– Mislim da se iz ovog našeg današnjeg nastupa na Skupštini već  dovoljno mogu naslutiti naše namjere, u »Lencu« smo zato da bismo ga poslovno dalje razvijali i učinili još boljim nego što je sada – rekao je po završetku skupštine Antonio Palumbo za naš list.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.