Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4
Sutra: 9° 9° 4
22. siječnja 2020.
Zanimljiv projekt

Užitak čitanja: Mališani riječkih vrtića ''brali'' slikovnice u Parku Nikole Hosta

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2018. u 22:42 2018-09-27T22:42:04+02:00

RIJEKA Danas su u Parku Nikole Hosta mališani riječkih vrtića brali priče. Naime, održan je autorski projekt hrvatske književnice Sanje Lovrenčić u suradnji s Gradskom bibliotekom Grada Rijeke, čiji je cilj popularizacija slikovnica domaćih autora, odnosno domaćih suvremenih naslova, ali i čitanja iz užitka među najmlađima.

– Riječ je o projektu koji se provodi još od 2005. godine, a ovo je prvi put da se održava u Rijeci – rekla nam je Sanja Lovrenčić.
Berba je gotovo bila doslovna jer nakon ispričanih priča, klinci su mogli ubrati slikovnicu po želji, a koje su bile ovješene o krošnje i zadržati je. Kroz ovaj događaj podijelit će se stotinjak djela, a nekima će ovo biti prvi susret sa slikovnicom.

Uz ovu, rujansku berbu, održan je i prigodan program, a posebna pažnja posvećena je i kvaliteti slikovnica; sva djela su nova te ih potpisuju domaći književnici i ilustratori. Sanja Lovrenčić hrvatska je književnica i prevoditeljica, a u njenom se književnom stvaralaštvu može pronaći poezija, proza, dramski tekstovi i knjige za djecu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.