Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
4. travnja 2020.
Natječaj Sveučilišta u Rijeci

»Solidarnost« Fonda »Aleksandar Abramov«: Stipendije studentima lošijeg ekonomskog statusa do 10.000 kuna

Foto Arhiva/NL
Foto Arhiva/NL
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2020. u 13:13 2020-01-21T13:13:37+01:00

Za prijavu na natječaj student treba zadovoljavati socioekonomski kriterij, kao i ostvariti najmanje 18 ECTS bodova u prethodnoj godini studiranja

RIJEKA - Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija, odnosno financijskih pomoći, iz programa »Solidarnost« Fonda »Aleksandar Abramov« u 2019./2020. akademskoj godini.

Riječ je o stipendijama i financijskim pomoćima koje su namijenjene redovitim i izvanrednim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg socioekonomskog statusa.

Natječaj je otvoren do 17. veljače, a mogu se prijaviti studenti koji u ovoj akademskoj godini imaju status redovitog ili izvanrednog studenta preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci ili njegovih sastavnica, a državljani su Hrvatske ili EU-a ili pak državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u Hrvatskoj.

Iznos pojedine stipendije ili financijske pomoći utvrđuje Povjerenstvo Fonda »Aleksandar Abramov« nakon provedbe natječaja, a sukladno ukupno raspoloživom iznosu utvrđenog odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci i broju odobrenih stipendija, odnosno financijskih pomoći.

Natječaj se realizira u nekoliko kategorija stipendija i financijskih pomoći, a riječ je o stipendijama za pokriće participacije u troškovima studija, odnosno školarine, koju je student uplatio u prethodnoj akademskoj godini, a maksimalni iznos stipendije je 10 tisuća kuna, dok je druga kategorija stipendija studentu izrazito slabog socioekonomskog statusa, lošeg zdravstvenog stanja, studentu s invaliditetom, studentu s djetetom i slično, za što se također može ostvariti stipendija u iznosu od 10 tisuća kuna.

Nadalje, tu je kategorija financijske pomoći za nabavu računalne opreme ili druge opreme neophodne za studij ili invalidskih pomagala za studente s invaliditetom za što je maksimalni iznos stipendije 5 tisuća kuna te u konačnici kategorija financijske pomoći studentu kojeg tijekom 2019./2020. akademske godine zatekne teška situacija kao što su smrt roditelja, gubitak posla roditelja, teška bolest i slično, za što je maksimalni iznos stipendije 7.500 kuna.

Za prijavu na natječaj student treba zadovoljavati socioekonomski kriterij, kao i ostvariti najmanje 18 ECTS bodova u prethodnoj godini studiranja.

Socioekonomski kriterij podrazumijeva da ukupni mjesečni prihodi svih članova zajedničkog kućanstva u 2019. godini ne prelaze cenzuse koji za obitelji s jednim članom iznose 2.625 kuna mjesečno, dva člana 3.500 kuna, za 3 člana 4.250 kuna, za 4 člana 5.000 te za 5 članova 5.600 kuna mjesečno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.