Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 6
Sutra: 17° 17° 6
20. listopada 2019.
Izgledi vremena

Rimeteo objavio svježu prognozu: Evo kakvo nas vrijeme zaista očekuje i gdje će biti snijega

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2018. u 14:17 2018-12-13T14:17:00+01:00

Zadnjih nekoliko dana se slaže zimska situacija koja bi svoj maksimum dala tijekom petka popodne te u noći i jutra na subotu

RIJEKA Stručni suradnik Rimetea Asmir Mujković još 6. prosinca iznio je analizu sinoptičke situacije u Europi, vać tada najavio je mogućnost formiranja Skandinavske anticiklone po kojoj će hladnoća stići i u naše krajeve.

Uz manje korekcije, piše Rimeteo, upravo se to i dogodilo, pa danas najavljuju novu promjenu vremena. 

Zadnjih nekoliko dana se slaže zimska situacija koja bi svoj maksimum dala tijekom petka popodne te u noći i jutra na subotu, dijelom na području Gorskog kotara može potrajati i do subotnjeg popodneva.

Prema nama svoj greben pruža jaka sibirska anticiklona dok istovremeno u Sredozemlju postoji slabo izražena dolina tako da ćemo dobiti spoj dvije različite zračne mase uz povremene i većinom umjerene oborine na većem dijelu PGŽ.

Puhat će umjerena do pojačana bura koja će postupno jačati što će pridonositi osjetu hladnoće, posebice u petak poslijepodne te u prvom dijelu subote.

vrsta_oborine_035

Oborine će biti neravnomjerno raspoređene, više u Gorskom kotaru, prije svega u središnjem dijelu te oko Ravne Gore gdje se do subotnje večeri očekuje poveći snježni pokrivač visine i do 35 centimetara uz povremene probleme u prometu.

Snijega će biti i u ostalom dijelu Gorskog kotara no njegova visina bi rijetko gdje prelazila 20 centimetara.

Nešto konkretnije oborine će biti na kvarnerskim otocima, prije svega na Rabu i Lošinju gdje bi u sljedećih 72 sata palo i više od 20 litara kiše, dok bi na istočnom priobalju, uz više područje otoka Krka bilo i susnježice te uz jače oborine malo snijega nošenog burom.

Najmanje i najrjeđe oborine u Istri gdje se očekuju male količine oborine, par litara većinom kiše, dok u unutrašnjosti te na području Ćićarije može biti i snježnih pahulja.

Na riječkom području također se očekuje manja količina oborine, prosječno tek malo više od 5 litara, više na istočnom dijelu. Padat će većinom kiša ili susnježica, iznad oko 250 metara i snijeg uz mogućnost formiranja tanjeg pokrivača ili dekoracije.

U subotu popodne djelomice razvedravanje, najavljuje Rimeteo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.