Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1n
Sutra: 12° 12° 1n
20. rujna 2019.
Marljivi i tijekom praznika

foto Razigrano ljeto za školarce: U radionicama Doma mladih 150 učenika

Foto Vedran KARUZA
Foto Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2012. u 15:59 2012-07-10T15:59:00+02:00

Najviše je djece, njih 32, upisano na tečaj upravljanja biciklom gdje se uči i teorija i praksa

RIJEKA » U organizaciji Doma mladih, gradske ustanove za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih, i ovog su ljeta u tijeku zabavne radionice ujedinjene u »Razigrano ljeto«. Od 18. lipnja sve do 13. srpnja učenici svoje ljetne praznike provode kvalitetno i kreativno, u društvu vršnjaka sudjelujući u deset različitih radionica. Upisi su održani 4. lipnja, a već nakon nekoliko dana sva su mjesta bila popunjena. 

  Ponuda aktivnosti, tečajeva i radionica nije se promijenila u odnosu na prošlu godinu pa je oko 150 djece uključeno u informatičku radionicu, tehničku igraonicu, video radionicu, rock'n'roll radionicu, tečaj synthesizera, glumačku radionicu, plesnu, tečaj bicikla i rolanja.

Zabava u Domu mladih Foto Vedran KARUZA (1)
Zabava u Domu mladih, Foto V. KARUZA

  – Uvijek djeci nastojimo ponuditi raznolik izbor aktivnosti, od tehničkih, edukativnih, umjetničko-kreativnih do zabavnih radionica koje se provode svakog radnog dana od 9 do 13 sati. Neke su radionice od 9 do 11 sati, a druge od 11 do 13 sati pa je nemali broj onih koji pohađaju dvije različite radionice, rekla je voditeljica projekata pri Domu mladih Iva Tomljenović. 

  Najviše je djece, njih 32, upisano na tečaj upravljanja biciklom koji uključuje učenje prometnih pravila i propisa te svladavanje vještine upravljanja biciklom. Prilikom našeg posjeta, desetak mališana slušalo je upute Dore Vukičević, voditeljice tečaja rolanja. 

  – Učenici su dužni, osim rola, imati zaštitnu kacigu te štitnike na zglobovima ruku i nogu. Najprije se istežemo i razgibavamo, a potom odlazimo na nizbrdice jer je jako bitno savladati strah što je u zadnje vrijeme svima jako zabavno. Svakog dana uvježbavamo elemente rolanja, kočenje, skretanje, vožnju poligonom, kaže Vukičević.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.