Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2019.
Kiša pada, pada Vlada

Prosvjed na Korzu: Malo nas je, al' smo Riječani

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 16. ožujak 2011. u 18:14 2011-03-16T18:14:00+01:00

"Dolje Vlada odmah sada" i "Jaco odlazi" uzvikivali su malobrojni prosvjednici, koje nepovoljne vremenske prilike nisu omele u iskazivanju nezadovoljstva, a kijametu je uspješno prkosio i "državni organ prismotre" u crnom kožnom kaputu i s "bubom" u uhu

RIJEKA – Stotinjak Riječana odvažilo se na još jednu prosvjednu povorku od Konta Korzom do Jadranskog trga, prkoseći kiši i ustrajno tražeći ostavku premijerke Jadranke Kosor i njezinih ministara. Koordinacija prosvjeda Rijeka po prvi je put istaknula zajednički transparent s porukom "Vlado odlazi!!", ispod koje je u duginim bojama nadopisano: »slobodu, dostojanstvo i budućnost – ne damo!«.

»Dolje Vlada, odmah sada« i »Jaco odlazi«, entuzijastično su uzvikivali prosvjednici, koje nepovoljne vremenske prilike nisu omele u iskazivanju nezadovoljstva stanjem u državi. Kod fontane na Trgu bana Jelačića, dar riječkog pobratima Kawasakija, zapaljene su svijeće i položeno cvijeće, uz minutu šutnje za poginule u katastrofalnom potresu što je pogodio Japan.

Povorka je prošla Korzom te se zaustavila na Jadranskom trgu, ispred sjedišta lokalnog HDZ-a gdje su prosvjednici poručili: »HDZ lopovi«, »Kiša pada, pada Vlada«, a za pokradenu državu održana je minuta šutnje sa željom da Hrvatska ponovo oživi.

Osim prosvjednika, kijametu su uspješno prkosili i »državni organi prismotre«, jer u samom srcu povorke okupljene je pratila jedna policijska »špija« u crnom kožnom kaputu i sa slušalicom u uhu.

– Sve je pod kontrolom i sve je u redu, javio je nadređenima službenik kada je povorka prošla zgradu Gradske uprave.

Novi prosvjed najavljen je za subotu u 16 sati, a svoju su malobrojnost na prosvjedu prosvjednici komentirali riječima: »Malo nas je, al' smo Riječani«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.