Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Najava iz PGŽ

Press kolegij: Stižu EU sredstva za otočne ambulante

Ambulanta Cres
Ambulanta Cres
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2018. u 18:05 2018-09-24T18:05:00+02:00

Dom zdravlja na Krku dobiva novi digitalni rentgen, a također i novi UTZ aparat, kao i ambulanta na Cresu. Krk i Rab dobivaju i novu opremu za oftalmološke ordinacije, dok nova stomatološka oprema stiže u Vrbovsko, te na Krk i Rab. Nabavlja se i pet novih vanjskih defibrilatora za ispostave na Krku, Rabu i Malom Lošinju, a Dom zdravlja u Lošinju dobit će i novu rampu za teško pokretne osobe

RIJEKA Primorsko-goranska županija nastavlja ulagati u zdravstvo na otocima: kako je izvijestila županijska pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić, u nabavku nove opreme u ambulantama na otocima bit će uloženo tri milijuna kuna, od čega je 2,6 milijuna bespovratnih EU sredstava, s obzirom da se radi o sporazumu koji je potpisan putem Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Tako će ispostava Doma zdravlja na Krku dobiti novi digitalni rentgen, a također i novi UTZ aparat, jednako kao i ambulanta na Cresu. Također, Krk i Rab dobivaju i novu opremu za oftalmološke ordinacije, dok nova stomatološka oprema stiže u Vrbovsko, te na Krk i Rab. Nabavlja se i pet novih vanjskih defibrilatora za ispostave na Krku, Rabu i Malom Lošinju, a Dom zdravlja u Lošinju dobit će i novu rampu za teško pokretne osobe.

Olfaktometar za Marišćinu

Na pitanje o tome što Odjel za zdravstvo poduzima oko problema sa smradom na Marišćini, pročelnica Malatestinić ističe da Nastavni zavod za javno zdravstvo kvalitetu zraka prati stalno, u realnom vremenu, a ako se dogodi dodijavanje mirisom, tada se aktiviraju dodatne mjere, alamira uprava Ekoplusa itd.

– Nabavili smo i olfaktometar koji detektira mirise, kazala je Malatestinić.

– Zašto smo se odlučili baš za otoke? Pa zbog toga što je ondje demografska slika specifična, a uz prometnu izoliranost zimi, ali zbog gužvi i ljeti, jako je važno omogućiti dostupnost zdravstvene usluge otočanima, jednako kao i svim drugim građanima. Uz ove nove uređaje i opremu u ambulantama na otocima, stavnovnici će se manje upućivati u Rijeku, i cjelokupni sustav na taj način pojeftinjuje, kazala je pročelnica Malatestinić.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić najavio je sjednicu za ovaj tjedan, uz najavu da će se odlučivati među ostalim i o financiranju gradnje nove zgrade Doma zdravlja u Novom Vinodolskom. U projekt se kreće zajedno sa Gradom Novim Vinodolskim u omjeru pola-pola, a ukupna investicija je teška desetak milijuna kuna. Također, Skupština će raspravljati i o daljnjim ulaganjima u centar Platak, ali i o radu župana i izvršenju proračuna u prvih šest mjeseci ove godine.

Pročelnica za poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar najavila je pak potpore za poduzetnike u visini od gotovo pola milijuna kuna, kao i 260.000 kuna namijenjenih za edukacijske radionice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.