Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2020.
Grabar-Kitarović u Rijeci

foto Predsjednica posjetila Novi list: Nakon susreta s Upravom, obišla i redakciju

Glavni urednik Edi Prodan, predsjednica uprave Novog lista Ankica Kruljac i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: I. TOMIĆ
Glavni urednik Edi Prodan, predsjednica uprave Novog lista Ankica Kruljac i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 21. studeni 2017. u 18:22 2017-11-21T18:22:42+01:00

Kad je Novi list u pitanju, izrazila je zadovoljstvo kvalitetom i stručnošću tekstova, ma koliko često dio njih i ne bili njoj u prilog

U sklopu aktivnosti koje ovog tjedna provodi na riječkom i istarskom području, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Novi list.

U razgovoru s predsjednicom Uprave Ankicom Kruljac i glavnim urednikom Edijem Prodanom dotakla se čitavog niza tema između kojih su se posebno isticale one o demografskoj obnovi te ravnopravnosti žena u hrvatskom društvu.

– Demografska obnova traži hitnu reakciju jer ako nastavimo ovako kao to činimo danas, već 2025. godine bit će nas znatno manje od četiri milijuna. Akcija treba biti sveobuhvatna, poduprta od svih najvažnijih čimbenika hrvatskog društva, istaknula je Grabar-Kitarović.

Dotaknula se i vanjskopolitičkih tema, kao i situacije u medijima gdje se zbog brojnih nekritičkih često i vulgarnih komentara na portalima dolazi do transmisije takvih odnosa i u društvo, što se u posebno negativnom smislu ogleda kod mlađe populacije.

Kad je Novi list u pitanju, izrazila je zadovoljstvo kvalitetom i stručnošću tekstova, ma koliko često dio njih i ne bili njoj u prilog.

up2111ti
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu Novom listu / Foto: I. TOMIČ

Nakon trilateralnih razgovora, predsjednica Grabar-Kitarović je posjetila i redakciju gdje se kratko vrijeme zadržala u razgovoru s urednicima, novinarima kao i grafičkim urednicima koji su upravo bili u finalizaciji izrade novog broja Novog lista.

Posebno joj je bilo zanimljivo vidjeti već definirani tekst i fotografije Sanje Gašpert i Ronija Brmalja o njezinom posjetu Lopači s kojeg je i stigla u Novi list.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.