Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
15. prosinca 2019.
Riječani sve kreativniji

foto Pomeli ulaz u HDZ i "isplatili" prosvjednike novčanicama od 250 kuna s Hebrangovim likom

Foto Marko GRACIN
Foto Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2011. u 18:21 2011-03-26T18:21:13+01:00

Tradicionalno održavanje počasti žrtava HDZ-ove vladavine na Jelačićevom trgu, u subotu su namjenili novinarima Večernjeg lista, solidariziravši se tako sa štrajkom onih koji se zalažu za prava novinara i slobodu medija

RIJEKA Toplo i sunčano vrijeme iskoristili suriječki prosvjednici s metlama u rukama za proljetno čišćenje ulaza u HDZ-ove prostorije na Jadranskom trgu, uputivši tako aktualnoj Vladi i svakoj koja bude protiv prava naroda riječi – Više cvijeća, manje smeća! To nije bio jedini novitet ovog prosvjeda u režiji Koordinacije prosvjeda Rijeka, čiji su inovativni i kreativni aktivisti poručili kako se od obećanja ne živi te su za vjernost i ustrajnost u odazivu na ritam prosvjeda srijeda-subota, nekoliko stotina sudionika trase od Konta do kraja Korza "isplatili" honorarom u novčanicama od 250 kuna s likom Andrije Hebranga. 

"Bože, uhapsi HDZ-ovce, pretvoriše raj u pakao", "Hoćemo posao, ne dugove", "Odlazi Jaco hitno", "Bit će nam kako si sami napravimo", "Hitno odustanite od osiromašenja Hrvatske", samo su neke od dosad najviše poruka u obliku transparenata koje su prosvjednici ispisali. 

Tradicionalno održavanje počasti žrtava HDZ-ove vladavine na Jelačićevom trgu, u subotu su namjenili novinarima Večernjeg lista, solidariziravši se tako sa štrajkom onih koji se zalažu za prava novinara i slobodu medija. "Izdali ste radnike! Dolje političke elite", usputni je pozdrav gradskoj vlasti iz redova SDP-a, koji ni ovoga puta nije izostao. 

PROSVJED U RIJECI FOTO MARKO GRACIN (7)
Prosvjedi u Rijeci 26. ožujka 2011. / Foto M. Gracin

Povratkom na Kont, program je nastavljen programom "Babylone padaš", prvim hip-hop i reggae druženjem, kojim su riječki glazbeni kreativci dali svoj doprinos prosvjedima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.