Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
6. prosinca 2019.
Obistinile se najave

Pokrenut stečaj u Elektromaterijalu

Foto: Vedran KARUZA
Foto: Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2011. u 19:08 2011-01-31T19:08:44+01:00

Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Blaženka Prpić,a ročište za ispitivanje prijavljenih potraživanja vjerovnika zakazano je za 20. travnja ove godine

RIJEKA Sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Vera Jelenović danas je donijela  Rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad riječkim Elektromaterijalom. Za stečajnog upravitelja imenovana je Blaženka Prpić koja je u  predstečajnom postupku napravila analizu stanja u kompaniji.

Ročište  za ispitivanje prijavljenih potraživanja vjerovnika Elektromaterijala zakazano je za 20. travnja ove godine. Isti dan održat će se i izvještajno  ročište na kojem će se, temeljem analize stečajnog upravitelja Blaženke  Prpić, odlučivati o daljnjem tijeku stečajnog postupka.

Elektromaterijal  je u stečaj otišao temeljem prijedloga bivše zaposlenice Dorotee Kučar,  a prijedlog za stečaj zbog ispunjenih uvjeta podnijela je i Uprava na  čelu s Ninom Malinarićem, kao i predsjednica Radničkog vijeća i član  NO-a Vesna Bolić.

Razlozi za pokretanje stečaja Elektromaterijala su nesposobnost za plaćanje, prezaduženost, dok je procjena imovine, koja je inače pod hipotekama, puno manja od dugova. Vjerovnici su Elektromaterijala, pored države i sami zaposlenici kompanije koji su se također, radi namirenja potraživanja, zalagali za otvaranje stečaja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.