Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
28. siječnja 2020.
World Cleanup Day

Održana Zelena čistka na Viškovu: Prikupljeno 35 kubika otpada

Foto TZ Viškovo
Foto TZ Viškovo
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2018. u 13:44 2018-09-15T13:44:35+02:00

U čišćenju su sudjelovali: KD Viškovo, KD Čistoća, Fiumex d.o.o., SKD Prosvjeta, SKUD Prosvjeta, Ekoplus, TZ Viškovo, zaposlenici Općine Viškovo i mještani

VIŠKOVO Međunarodni „World Cleanup“ dan je jedna od najvećih svjetskih ekoloških aktivnosti u kojima sudjeluju zajednice diljem svijeta. U Hrvatskoj se kao dio svjetske akcije „World Cleanup 2018“ odnosno globalnog pokreta „Let's do it!“ održala Zelena čistka, jedan dan za čisti okoliš, po šestu godinu za redom danas u organizaciji Općine Viškovo i TZ Viškovo.

U čišćenju su sudjelovali: KD Viškovo, KD Čistoća, Fiumex d.o.o., SKD Prosvjeta, SKUD Prosvjeta, Ekoplus, TZ Viškovo, zaposlenici Općine Viškovo i mještani.

Akcija je započela okupljanjem volontera na parkiralištu Milihovo u 9 sati ujutro, a čistile su se sljedeće lokacije: Bezjaki – Milohni-Kastav, Dovičići – Kastav, šetnica Plešivac od ulaza Biškupi i odmorište Kapitovac.

Volonteri su bili raspoređeni na lokacije Šetnica Plešivac od ulaza Biškupi i na odmorište Kapitovac, dok su KD Viškovo, KD Čistoća i Fiumex d.o.o. čistili i uklanjali otpad s lokacija Bezjaki – Milohni – Kastav i Dovičići – Kastav.

Tijekom akcije koja je trajala oko 4 sata prikupljeno je ukupno 35 kubičnih metara otpada.

Turistička zajednica i Općina Viškovo zahvaljuju svim sudionicima za odazivu i suradnji.

IMG_2333

IMG_2332

IMG_2334

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze