Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Pravda

Maškarin nakon bitke duge 13 godina: ''Agonija je pri kraju, konačno ću si moći organizirati život''

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2019. u 7:10 2019-03-15T07:10:01+01:00

Ako me pitate je li mi pravosuđe okrenulo leđa u odnosu na to što je protiv doktora Branka Popovića došlo do zastare, nemam što reći, više sam fokusiran na svoj život, ne želim se time zamarati – kazao nam je

Nepravomoćnom presudom na Općinskom sudu u Rijeci Miroslavu Maškarinu s Raba pripada oko dva milijuna kuna odštete za imovinsku štetu, čime je završen izdvojeni dio postupka za odštetu, koji je bio vraćen na ponovno suđenje.

»Miroslavu Maškarinu Republika Hrvatska i Klinički bolnički centar u Rijeci imaju solidarno isplatiti s osnova imovinske štete dva milijuna kuna (2.003.383,18 kuna), kazala je sutkinja građanskog odjela Katarina Bajčić Ivančević u postupku koji je okončan nakon gotovo trinaest godina.

Te 2006. godine tada 21-godišnji Miroslav Maškarin s Raba podvrgnut je rutinskoj operaciji slijepog crijeva u KBC-u Rijeka. Operativni zahvat okončan je amputacijom lijeve potkoljenice. Mladić je proveo dugo vremena na odjelu intenzivne njege, ali istodobno i započeo pravnu bitku ne samo protiv odgovornih za njegovo zdravstveno stanje nego i za odštetu.

Ukoliko Županijski sud potvrdi presudu bit će to jedna od najvećih isplaćenih imovinskih naknada u našoj zemlji, ako se pribroje zatezne kamate koje u ovom konkretnom slučaju nisu male.

Upitali smo Maškarina za prve dojmove nakon čitanja presude.

– Ukratko, zadovoljan, agonija je pri kraju, konačno ću si organizirati život. Pitate me odakle mi snaga s obzirom na to da ovo traje trinaest godina? Očekivao sam pravdu, a i psihički sam jak.

Ako me pitate je li mi pravosuđe okrenulo leđa u odnosu na to što je protiv doktora Branka Popovića došlo do zastare, nemam što reći, više sam fokusiran na svoj život, ne želim se time zamarati – kazao nam je vidno uzbuđeni Maškarin.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.