Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
6. prosinca 2019.
Obrazovanje

Kostrenska škola i vrtić zaradili srebrni eko status

Podizanje zelene zastave ispred Osnovne škole Kostrena / Snimio R. BRMALJ
Podizanje zelene zastave ispred Osnovne škole Kostrena / Snimio R. BRMALJ
Objavljeno: 27. svibanj 2016. u 23:01 2016-05-27T23:01:00+02:00

Svečanost je počela podizanjem zelene zastave ispred Osnovne škole, a nastavljena na isti način ispred vrtića »Zlatna ribica«

Osnovna škola Kostrena i Dječji vrtić »Zlatna ribica« svečano su obilježili stjecanje srebrnog statusa eko-škole i eko-vrtića, prigodnim programima ispred prostora škole i vrtića.

Svečanost je počela podizanjem zelene zastave ispred OŠ Kostrena, koja ujedno obilježava i Dan škole, a tim je povodom ispred školske zgrade održan i prigodan program učenika kostrenske škole. Zastavu su podignuli uzorni osmaši Ina Zakšek i Ivana Tonković.

– U rujnu ćemo obilježiti 10. obljetnicu osnutka OŠ Kostrena, pa ćemo cijelu sljedeću školsku godinu obilježiti u tom duhu. Ove školske godine osnovali smo i Učeničku zadrugu Broštulin, kroz čije djelovanje potičemo poduzetnički duh naših učenika. Vrlo sam zadovoljna suradnjom s DV »Zlatna ribica«, Općinom Kostrena, kao i mnogim udrugama i kulturnim ustanovama, kazala je ravnateljica OŠ Kostrena Biserka Miškulin.

Naj razred

Na svečanosti je proglašen i naj razred ove školske godine – 7B, koji je dobio ukupnu ocjenu 4,68 za kategorije radna disciplina, ekološka osviještenost, kultura ponašanja, razni uspjesi, tolerancija, sloga i humanitarne aktivnosti, a odmah iza sedmaša je 8B razred s ocjenom 4,65.

Svečanost je nastavljena podizanjem zelene zastave, uz prigodni program ispred DV »Zlatna ribica«.

– Dječji vrtić »Zlatna ribica« član je međunarodne obitelji Eko škola od 2008. godine. Međunarodna koordinacija za Eko-škole, na prijedlog Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, ove godine dodijelila je vrtiću srebrniEkostatus. Ovo vrijedno priznanje rezultat je truda odgajatelja i nastojanja svih zaposlenika vrtića koji su u cijelosti ispunili sve uvjete, smjernice i kriterije Nacionalnog ocjenjivačkog suda Udruge Lijepa naša. U vrtiću se u radu s djecom kontinuirano provode različite ekološke aktivnosti, koristi se pedagoški neoblikovani materijal, reciklirani papir, skupljaju plastični čepovi, baterije, sudjeluje u eko akcijama na području Općine Kostrena.

Zdrave navike

Cilj programa je odgoj ekološki osviještene djece, koja znaju važnost očuvanja okoliša i zdravih životnih navika. Realizaciju programa prati Eko odbor kojeg osim predstavnika djelatnika vrtića čine roditelji i vanjski suradnici, kazala je ravnateljica Vrtića Jasminka Pribanić, koja je istaknula izvrsnu suradnju s Općinom Kostrena, OŠ Kostrena i drugim udrugama i društvima.

Prigodnim riječima nazočnima na svečanostima obratila se i načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić, koja je kazala kako su i vrtić i škola ponos cijele Kostrene.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.