Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
17. veljače 2020.
Za doma parićani

'Kod kuće je najljepše': Otkrivamo gdje će čelni ljudi općina i gradova riječkog prstena na Silvestrovo

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 30. prosinac 2018. u 10:30 2018-12-30T10:30:54+01:00

Osim riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji već tradicionalno Novu godinu dočekuje na Korzu s građanima, većina načelnika i gradonačelnika riječkog prstena Silvestrovo će provesti kod kuće, u društvu obitelji i prijatelja

Većina čelnika općina i gradova riječkog prstena Silvestrovo će provesti u vlastitom domu, u društvu obitelji i prijatelja. Većini od njih s kojima smo razgovarali na tu temu glavni je razlog takvog izbora užurbani život i mnogobrojne radne obveze te želja da najluđu noć u godini provedu s obitelji i prijateljima, s dragim osobama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel će, kao i tijekom niza proteklih godina, dočekati Novu 2019. godinu s Riječanima, na riječkom Korzu, gdje Grad Rijeka svake godine organizira doček Nove godine na otvorenom. Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić će, kako nam je kazao, biti doma, »uz svjetlo adventske svijeće i okićeni bor«, u krugu svojih najmilijih, svoje obitelji. Dalibor Čandrlić, gradonačelnik Grada Kraljevice bit će posljednje večeri u godini s prijateljima i obitelji, a posebno se veseli druženju sa sinom.

– Posao mi ne dopušta baš previše vremena za opuštanje i druženje s najmilijima, tako da se uistinu veselim ovakvim, iako rijetkim trenucima koje mogu podijeliti sa svojim najmilijima, kaže Čandrlić.

Kastavski gradonačelnik Matej Mostarac posljednji dan u godini provest će u Kastvu, najprije na dnevnom događanju »Zadnje polne va Kastve«, kojim Kastavci posljednjih godina ispraćaju Staru godinu, a nakon toga će Novu godinu dočekati s obitelji u Spinčićima. Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić također će biti doma, u krugu obitelji i prijatelja, kao i načelnik susjedne Općine Jelenje Robert Marčelja, koji će najluđu noć u godini provesti »u krugu prijatelja i obitelji, lokalno, u kućnom ambijentu«. Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena također će biti u krugu obitelji i prijatelja, ali u Gorskom kotaru, u obiteljskoj vikendici u Mrkoplju. U obiteljskoj atmosferi, na Viškovu, Novu će godinu dočekati i načelnica Općine Viškovo, Sanja Udović. Načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić također će Novu godinu dočekati sa svojim najmilijima, suprugom i sinom, u obiteljskom domu.

– Općina Klana od prošle godine organizira ispraćaj Stare godine točno u podne, drugu godinu za redom. Prošle godine je bio jako dobar odaziv, kojemu se nadamo i ove godine. Nakon toga, budući da neću uzimati godišnji, neću spajati dane blagdana, cijelo vrijeme sam dostupna, Novu ću dočekati sa suprugom i sinom u obitelji, doma, jer je to jedan od rijetkih trenutaka kada možemo biti zajedno kao obitelj, kaže Šarčević Grgić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.