Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. siječnja 2020.
Susret i natjecanje

Humanitarno kuhanje kotlića na Praputnjaku: Najbolji gromiški branitelji, sav prihod Hospiciju

Foto Edi Prodan
Foto Edi Prodan
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2019. u 18:59 2019-09-28T18:59:15+02:00

PRAPUTNJAK - Ekipa UHDDR Grobnišćine u sastavu Damir Baćac, Josip Juretić i Milan Mohorić pobjednik je Prvog susreta i natjecanja hrvatskih branitelja u kuhanju lovačkog kotlića održanog u Praputnjaku.

Na drugo se mjesto plasirala ekipa UHB HEP 90-95, dok je treće mjesto otišlo opet na Grobnik, Udrugi Palentar. Ukupno je nastupilo 16 ekipa dok je ocjenjivačkim sudom predsjedao Senad Lović, poznati riječki ugostitelj, uz kojeg su bili Gordana Čargonja i Nikola Strika.

Natjecanje je imalo i humanitarni karakter, uostalom branitelji su oduvijek bili senzibilizirani za pomoć onima kojima je najpotrebnija, tako da je sav prihod od prodaje pića, kao i prilog koji se umjesto ulaznice ubacivao u kutiju koja se nalazila na ulazu, bio usmjeren za potrebe Hospicija "Marije Krucifikse Kozulić".

Organizator natjecanja bio je USPDR "Ajkula", dok je domaćin natjecanja bio UHBDR Bakar.

- Jako smo zadovoljni odazivom iako bi nam bilo drago da se okupilo i više građana koji nisu nužno povezani s braniteljskim udrugama, istaknuo je Perica Prpić, čelni čovjek Udruge "Ajkula".

3916635

Na akciji se braniteljima zahvalila ravnateljica Hospcija Danijela Orbanić, a zadovoljstvo viđenim u Praputnjaku iskazao je i Marko Ratković, izaslanik ministra branitelja Tome Medveda.

- Kad god naši branitelji organiziraju susrete, posebno ovako vrijedne, humanitarnog karaktera, Ministarstvo hrvatskih branitelja je uz njih i uvijek se trudimo da netko od nas dođe na skup, naglasio je Ratković.

Dodajmo još da je između ostalih nastupila i ekipa Primorsko-goranske županijeu čijem su satavu bili i Zlatko Mihelčić, savjetnik za razvoj civilnog društva kao i Erik Fabijanić, predsjednik Županijske skupštine, dok je druženje u Praputnjaku došao je pozdraviti i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Nakon svega, senjski Crescendo je zabavio sve prisutne bogatim izborom popularnih glazbenih brojeva.

3916634

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.