Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4n
Sutra: 10° 10° 4n
17. veljače 2020.
Kompleks na Costabelli

foto Hilton najavio otvorenje hotela u Rijeci u ljeto 2020. 'Naš resort bit će među vodećima u Europi'

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2019. u 16:11 2019-12-06T16:11:00+01:00

Direktor JTH Costabella Borjan Brnčić rekao je da će kompleks Costabella imati 280 soba s ukupno 560 ležajeva, veliki prostor za wellness, fitness, uređene plaže i druge sadržaje te da će pružati usluge na visokoj razini, za najzahtjevnije goste

RIJEKA Izgradnja riječkog hotelskog kompleksa Costabella, u što se ulaže više od 80 milijuna eura, odvija se prema planu, pa bi taj kompleks kategorije pet zvjezdica, koji će biti dio međunarodnog hotelskog lanca Hilton, trebao biti otvoren u ljeto sljedeće godine.

Rečeno je u petak tijekom obilaska gradilišta i radova na interijerima i eksterijerima luksuznog hotelskog kompleksa Costabella, projekta kojeg provodi tvrtka JHT Costabella.

4160815
Obilazak gradilišta riječkog Hiltona na Costabelli / Foto Sergej Drechsler

Sada se završavaju radovi na ostakljenju i razvodu instalacija na hotelu i vilama, a počinje postavljanje pločica i zidnih obloga, kao i radovi na fasadama. Pri kraju su radovi na postavljanju bazena od inoxa, a uskoro će početi postavljanje sauna i opreme u restoranima.

Obavljaju se i radovi na plaži, završeni su grubi radovi na lukobranu i dva mula, a u završnoj je fazi izrada rampe koja povezuje hotel s plažom. Uskoro će početi i radovi na izgradnji plažnog paviljona.

Direktor JTH Costabella Borjan Brnčić rekao je da će kompleks Costabella imati 280 soba s ukupno 560 ležajeva, veliki prostor za wellness, fitness, uređene plaže i druge sadržaje te da će pružati usluge na visokoj razini, za najzahtjevnije goste.

Generalni direktor JTH Holdinga, češki investitor Jaroslav Trešnak, koji se u sklopu grupacije JTH gotovo trideset godina bavi dugoročnim ulaganjima u nekretnine i zemljišta, prisjetio se kada je kao student dolazio na odmor na mjesto na kojemu sada gradi luksuzni hotelski kompleks. Rekao je da očekuje da će prve goste u kompleksu Costabella pozdraviti u ljeto 2020. te da projekt ne bi mogao biti dovršen bez potpore I suradnje Grada Rijeke i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.

4160801

Obersnel je istaknuo je da posebno raduje da će hotelski kompleks biti otvoren u godini kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture.

Generalni direktor Hilton Costabella Jose Luiz Ruiz kazao je da je riječ o prvom Hilton resortu u Hrvatskoj, za kojeg očekuje da će biti jedan od vodećih Europi, kao i da će partnerstvo s Hiltonom doprinijeti daljnjem razvoju i prepoznatljivosti Hrvatske i hrvatskog turizma.

4160816

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić zahvalio je Trešnaku što je kao dugogodišnji turist odučio uložiti svoj kapital u Rijeci.

"Hrvatska je danas jedna od globalnih hit destinacija, a naš je cilj što prije ući u top 20 destinacija u svijetu", kazao je Staničić, dodavši da je ova turistička godina bila izrazito zahtjevna, ali i vrlo uspješna te je zahvalio svima koji su tome doprinijeli. Naglasio da će Rijeka dobiti novi hotelski kompleks upravo u godini kada će taj grad biti Europska prijestolnica kulture, a Hrvatska će predsjedati Vijećem Europe.

4160809

Predstavnici tvrtke JTH Costabella u travnju su potpisali ugovor s međunarodnim hotelskim lancem Hilton, pa će hotelski kompleks na Costabbelli nakon dovršetka izgradnje nositi naziv Hilton Costabella Beach Resort & Spa.

4160807

4160817

4160814

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.