Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
22. studenoga 2019.
Sutra u Kaštelu

Grobnički susret klapa – punoljetan

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 10. kolovoz 2018. u 19:50 2018-08-10T19:50:52+02:00

U programu susreta proteklih je godina uživalo više od 10.000 posjetitelja – kaže Robert Zaharija iz klape Grobnik

GRAD GROBNIK  Sutra u 21 sat u Kaštelu u Gradu Grobniku, a u slučaju lošeg vremena u Domu kulture Čavle, bit će održan 18. susret klapa Grobnik, i ove godine u organizaciji klape Grobnik i pod pokroviteljstvom Općine Čavle.

Sudjeluju klape Pinguentum, Spalatos, Mindula, Mali Grad, Reful, Škrljevo, Hreljanke i Grobnik. Gost programa je maestro Ivan Bošnjak, a voditelj programa Neno Pavinčić.

Ulaz je slobodan. Tradicionalni klapski susret ove godine, svojim 18. izdanjem postaje punoljetan. Naime, osamnaest susreta održano je u Gradu Grobniku, a još je nekoliko susreta održano u Čavlima i okolici.

– Nakon osnutka klape Grobnik, 1997. godine, odmah druge godine pokrenuli smo susrete klapa koji su se održavali u ili oko doma Čavle. S obzirom na veliku zainteresiranost publike, odlučili smo susrete premjestiti u tisućljetni kaštel Grada Grobnika te je već na prvom susretu sudjelovalo osamnaest klapa iz cijele Hrvatske u jednom danu. Kako je kaštel bio premali za primiti svu publiku, već sljedeće godine počeli smo s dva dana susreta gdje je sudjelovalo više od dvadeset klapa. Godinama smo održavali taj tempo, ali jednostavno zbog prevelikog angažmana i financijskih sredstava prije nekoliko godina opet smo prešli na jednu večer susreta klapa. Zbog velike zainteresiranosti, kako klapa koje sudjeluju u programu zbog posebnog ambijenta i akustike, tako i publike koja uživa u prekrasnim notama i zvucima klapa, ovaj se susret održao do danas i jedan je od najdugovječnijih susreta u ovom dijelu Hrvatske. U programu susreta proteklih je godina uživalo više od 10.000 posjetitelja – kaže Robert Zaharija iz klape Grobnik.

Dodaje kako je svih ovih godina susret često imao humanitarnu notu, uz podršku Općine Čavle i ostalh sponzora, na čemu im organizatori ovom prigodom toplo zahvaljuju što su prepoznali vrijednost manifestacije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.