Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
Prijem u Gradu Rijeci

video Djeca Srebrenice dvanaestu godinu zaredom ljetuju na Kvarneru, učit će plivati i roniti

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 18. srpanj 2019. u 15:30 2019-07-18T15:30:00+02:00

RIJEKA Dvanaestu godinu za redom djeca iz Srebrenice ljetuju na Kvarneru u organizaciji Kluba gimnazijalaca Prve sušačke hrvatske gimnazije i Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije. Tom je prilikom gradonačelnik Vojko Obersnel primio goste iz Srebrenice u salonu Grada Rijeke.

Naime, ove godine u Rijeku je došlo 32 djece Srebrenice s pet odgajateljica, terapeutkinja i socijalnih radnica. Voditeljica volontera katoličkih skauta Anja Krmpotić na prijemu je naglasila kako će djeca deset dana ljetovanja provoditi na plaži gdje će učiti plivati i roniti, a obilazit će i znamenitosti u Rijeci i okolici.

Subotu će provesti na Rujevici gdje će gledati prvu ovosezonsku utakmicu HNK Rijeke. Volonterka Krmpotić dodala je kako je cilj ove tradicionalne posjete pokazati kako različitost nije ono što dijeli ljude, već što ih povezuje.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako mu je drago što djeca dolaze vidjeti kako stanovnici Rijeke žive i koji su im običaji, a pripremio im je i poklone tematski vezane uz Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture. 

Okupljenima se obratio i mons. Ivan Devčić, riječki nadbiskup, koji je kazao kako je Rijeka poseban i tolerantan grad u kojemu se razvija zajedništvo te razlike predstavljaju bogatstvo.

- Svi smo ljudi s istim potrebama, a bitno je pomagati kako bi mogli u životu uspjeti, naglasio je Devčić, poručivši svim malim gostima iz Srebrenice da uživaju i Rijeci i sklope nova prijateljstva.

3719145

Među malim gostima iz Srebrenice bila je i jedanaestogodišnja Anđela Vujadinović, koja nam je otkrila kako joj je ovo prvi puta da je u Hrvatskoj na ljetovanju.

- Išli smo na kupanje i u kino, a veseli nas i odlazak na utakmicu. Rijeka je prelijep grad i jako mi se sviđa ovdje, rekla nam je Anđela.

Organizatorima ljetovanja zahvalile su se i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić i ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.