Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
11. prosinca 2019.
Tizianova ulica

foto Bageri sravnili sa zemljom bivši Instalater, doznajte detalje oko buduće građevine na tom mjestu

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2019. u 10:27 2019-07-10T10:27:53+02:00

Investitor projekta je Sigma matica, Riječanima već poznata kroz projekt gradnje stambeno- poslovne zgrade izgrađene na Klobučarićevom trgu

RIJEKA - Započeli su radovi na rušenju zgrada Instalatera u Škurinjskoj dragi. Posao brzo napreduje, bageri su uklonili dobar dio građevina ove nekadašnje tvrtke koja je propala s privatizacijom.

Čak je i zeleni dio terena (sjeverni dio) očišćen od raslinja te je zemlja utabana, odnosno pripremljena dalje za gradnju. Cijelo gradilište je sa sjeverne strane, odnosno Ulice Petra Kobeka, ograđeno metalnom mrežom.

Podsjetimo, na ovom terenu niknut će poslovno-stambeni centar, to jest novo naselje, a tu bi svoje mjesto trebao naći i dječji vrtić koji se sada nalazi između "eševa" na Rastočinama. Kada se to dogodi, možda će stanari tog kvarta napokon riješiti problem parkiranja, a na što se kroz različite načine do sada ukazivalo.

Investitor projekta je Sigma matica, Riječanima već poznata kroz projekt gradnje stambeno-poslovne zgrade na Klobučarićevom trgu. U udolini Drage na parceli od nekih 12.100 kvadrata planirana je izgradnja poluukopane građevine s ukupno šest etaža i površine oko 37.000 kvadrata te četiri stambena nebodera visine prizemlje plus 15 katova. U ukopanom dijelu bilo bi smješteno oko 800 parkirnih mjesta i manji komercijalni prostor. U nadzemnim građevinama, osim stanovanja, predviđeni su i poslovni te društveni sadržaji na gotovo 7.000 četvornih metara.

Foto Sergej Drechsler

Jučer nije bilo gužvi u Tizianovoj ulici zbog odvoza krupnog građevinskog otpada. Podsjetimo, upravo je na to početkom tjedna ukazivao Gradski prometni centar koji je zamolio javnost da poštuje privremenu prometnu regulaciju koja je istaknuta na cesti i na kojoj se prometnim znakovima ukazuje na smanjenje brzine pri približavanju kružnom toku.

Foto Sergej Drechsler

U Tizianovoj ulici kod kućnog broja 30 je ulaz u gradilište, ali je ujedno riječ o slijepoj ulici. Ulaz u gradilište regulira se rampom, a na obje strane uske prometnice parkiraju se vozila.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.