Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
19. studenoga 2019.
Nove muke za školarce

Autotrolej ponovo srezao broj vožnji, autobusi ove školske godine voze još rjeđe

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2019. u 18:04 2019-09-20T18:04:00+02:00

Najviše polazaka ukinuto je na liniji 2, a tek malo bolje prošle su druge linije, promjene su rađene čak i na ponekim linijama za subotu i nedjelju

S početkom nove školske godine, KD Autotrolej promijenio je i svoj vozni red. No, ono što većina ne zna, osim vjerojatno zaposlenika ovog komunalnog društva, je da je vozni red dodatno srezan u odnosu na  vozni red tijekom prošle školske godine gotovo na svim gradskim linijama, analizirala je Facebook stranica Autobusi u Rijeci.

Najviše polazaka ukinuto je na liniji 2, a tek malo bolje prošle su druge linije, promjene su rađene čak i na ponekim linijama za subotu i nedjelju.

Na liniji 5 je primjerice ukinuto 7 vožnji u smjeru Drenove i 6 vožnji prema Jelačićevom trgu. 

Na liniji 7 ima 6 polazaka manje nego lani u oba smjera.

Vozača i vozila navodno ima, ali jedno je sigurno: Smanjen broj polazaka, smanjit će se broj putnika, a smanjen broj putnika vodi novom ukidanju polazaka i tako u krug, sve dok se linija ne ukine ili preda u koncesiju, zaključuju Autobusi u Rijeci.

Cilj je povećati broj korisnika, ali to se sigurno neće dogoditi smanjenjem kvalitete usluge.

O čemu se točno radi najbolje pogledajte u sljedećoj analizi situacije prije i poslije. Brojevi u zagradi sugeriraju povećanje ili smanjenje.

Foto Facebook / Autobusi u Rijeci

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.