Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Oko uskrsnog jaja

foto Veliki uskrsni doručak u Novom Vinodolskom: Spremljena fritaja od tisuću jaja

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 21. travanj 2019. u 11:26 2019-04-21T11:26:00+02:00

Uskrsno jaje, postavljeno u središtu Novoga, oslikano je motivima iz novljanske kulturne tradicije a posebice iz folklorne narodne baštine u kojoj je iznimna tradicija mesopusnih običaja

NOVI VINODOLSKI - Više stotina Novljana i turista, koji ovaj blagdan Uskrsa provode u Novom Vinodolskom, okupili su se u nedjelju prijepodne na središnjem novljanskom trgu i oko uskrsnog oslikanog jaja.

Bio je to prvi organizirani Veliki uskrsni doručak, a održan je nakon prve jutarnje uskrsne mise, što je tog uskrsnog jutra služena u župnoj crkvi svetih Filipa i Jakova s početkom u 8 i 30.

RINOVI1
Uskrsni doručak u Novom Vinodolskom / Snimio Ivica TOMIĆ

Blagoslov Velikog uskrsnog doručka obavio je novljanski župnik vlč. Hrvoje Poljak u nazočnosti novljanskoga gradonačelnika Velimira Piškulića i direktora TZ Grada Novog Vinodolskog Vladimira Butkovića u 10 sati, nakon čega je doručak mogao početi.

Središnji gastro-događaj bio je „hemendegs“ od tisuću jaja što ga je pripravio Loren Jovanović sa svojom ekipom iz Exkluzive d.o.o. Udruga 51+ ponudila je također tisuću jaja ali kuhanih, obojanih, i to samo prirodnim bojama, a bilo je tu i drugih delicija što priliče i idu uz ovaj blagdan.

Uskrsno jaje, postavljeno u središtu Novoga, oslikano je motivima iz novljanske kulturne tradicije a posebice iz folklorne narodne baštine u kojoj je iznimna tradicija mesopusnih običaja što je proglašena zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom!

Prvi i vrlo uspješan Veliki uskrsni doručak organizirala je Turistička zajednica Grada Novog Vinodolskog a u glazbenom dijelu programa nastupili su članovi VIS-a MISTRALI.

P4214455

P4214461

P4214468

P4214473

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.