Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
20. studenoga 2019.
Bakteriološko onečišćenje

Preporučeno prokuhavanje vode za piće u Triblju

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 25. siječanj 2019. u 20:34 2019-01-25T20:34:42+01:00

Zbog minimalnog bakteriološkog onečišćenja u Triblju, preporuka je Nastavnog zavoda za javno zdravstvo prokuhavanje vode namijenjene za piće najmanje 3 minute te čuvanje prokuhane vode na hladnome u istim posudama kojima je prokuhavanjem postignut solidan dezinfekcijski učinak

TRIBALJ Na stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Vodovoda Žrnovnice stavljena je obavijest o prokuhavanju vode u mjestu Tribalj. Preporuka o prokuhavanju vode ostaje na snazi do daljnjega.

Zbog minimalnog bakteriološkog onečišćenja u Triblju, preporuka je Nastavnog zavoda za javno zdravstvo prokuhavanje vode namijenjene za piće najmanje 3 minute te čuvanje prokuhane vode na hladnome u istim posudama kojima je prokuhavanjem postignut solidan dezinfekcijski učinak.

Uzorak vode za ljudsku potrošnju uzet je u Triblju 17. siječnja u sklopu monitoringa Ministarstva zdravstva, a mjera će se provoditi do normalizacije stanja u vodoopskrbi, odnosno do dobivanja zdravstveno ispravnog uzorka. U ponedjeljak bi se trebali doznati rezultati posljednjeg nalaza.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija