Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
18. studenoga 2019.
Radovi uskoro gotovi

Pošte u Lokvama i Crnom Lugu od travnja opet u funkciji

Još se obnavlja unutrašnjost poštanske zgrade u Lokvama / Foto arhiv
Još se obnavlja unutrašnjost poštanske zgrade u Lokvama / Foto arhiv
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2019. u 14:46 2019-03-12T14:46:00+01:00

U uredima u Lokvama i Crnom Lugu do kraja ožujka traju radovi, a onda pošte ponovo otvaraju vrata. Zbog opsega radova na poštanskim uredima u Gorskom kotaru, u ovoj godini nisu u planu novi, odnosno neće biti drugih privremenih zatvaranja poštanskih ureda, jasno poručuju iz HP-a

RIJEKA Radovi u poštanskim uredima u Lokvama i Crnom Lugu završit će do kraja ožujka te će oni tada biti ponovo otvoreni – poručuju iz Hrvatske pošte koja je reagirala na nedavno priopćenje što ga je SDP Delnice poslao novinarima, a Novi list objavio.

Dapače, u želji da odagna bilo kakve sumnje o razlozima i daljnjim planovima rada ureda u Gorskom kotaru, Hrvatska je pošta, odnosno Ured za korporativne komunikacije ove tvrtke, odgovorio i na nekoliko naših pitanja pa je jasno da daljnih zatvaranja poštanskih ureda na području Gorskog kotara neće biti.

– Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte i poštanskih ureda u zajednici. Razvojna strategija Pošta2022. pridaje veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja te je Hrvatska pošta u zadnje dvije godine pokrenula velik investicijski ciklus, a upravo je razvoj mreže poštanskih ureda važan dio Strategije tvrtke, poručuju iz Hrvatske pošte, napominjući da su stoga i pristupili radovima.

Bez novih zatvaranja

– Kako bi naši korisnici mogli što lakše i ugodnije obavljati svoje usluge i ubuduće, radi potrebnih preuređenja i nužnih popravaka bili smo primorani u razdoblju slabijeg intenziteta prometa (početak kalendarske godine) privremeno zatvoriti određen broj poštanskih ureda. Od 1. siječnja do danas radovi su završeni na 22 poštanska ureda, a radovi u poštanskim uredima u Lokvama i Crnom Lugu završit će, sukladno najavi, do kraja ožujka te će oni tada biti ponovo otvoreni. Zbog opsega radova na poštanskim uredima u Gorskom kotaru, u ovoj godini nisu u planu novi, odnosno neće biti drugih privremenih zatvaranja poštanskih ureda, jasno poručuju iz Hrvatske pošte, podsjećajući da su korisnike usluga o privremenom zatvaranju i o datumu ponovnog otvaranja poštanskih ureda obavijestili isticanjem obavijesti na samom poštanskom uredu te putem internetske stranice https://www.posta.hr/privremeno-zatvaranje-27-postanskih-ureda-od-1-1-2019/7688.

Prigovore uputiti Službi za korisnike

U Hrvatskoj pošti napominju da kašnjenja pošiljaka bez podataka o samoj pošiljci mogu komentirati samo načelno, dok konkretan odgovor mogu dati ako im je poznat broj pošiljke.
– Pozivamo sve korisnike da eventualne prigovore na rad upute našoj Službi za korisnike putem adrese e-pošte: info@posta.hr ili telefonom na 072-303-304. Želimo napomenuti da svim korisničkim upitima pristupamo ozbiljno te se obavljaju provjere na terenu. Služba za korisnike će po primitku prigovora u propisanim rokovima ispitati slučaj te korisniku dostaviti odgovor, poručuju iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d..

– Naveli smo i popis najbližih poštanskih ureda u kojima korisnici mogu obavljati sve usluge do ponovnog otvaranja. S obzirom na najveću maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj, našim korisnicima su usluge dostupne u susjednim mjestima i/ili općinama, ističu u HP-u koji se osvrnuo i na problem kašnjenja pošiljki.

Iznimka, a ne pravilo

– Dnevno se u Hrvatskoj uruči oko 1.300.000 pošiljaka, a ako i dolazi do kašnjenja ili problema s dostavom, to nikako nije pravilo, već iznimka. Hrvatska pošta uručuje 85 posto prioritetnih pisama u roku od jednog radnog dana, odnosno 95 posto u roku od dva radna dana. Sve ostale pošiljke uručuju se u zakonski propisanim rokovima, poručuju te dodaju da je na području Gorskog kotara bilo »određenih izazova«, koje su »sustavno pratili te opsežno analizirali«.

– Iz tog razloga je krajem prošle godine promijenjen dio rukovodećeg kadra koji pokriva područje Gorskog kotara, Istre i Kvarnera. Danas tri regionalna direktora koji pokrivaju mrežu poštanskih ureda, ekspres i redovnu dostavu poduzimaju sve da više ne dođe do bilo kakvih destabilizacija. Osim njih, i na drugim razinama imamo novih ljudi, najviše na radnom mjestu poštara. Na čitavom spomenutom području je stotinjak novih, što predstavlja trećinu ukupnog broja poštara. Jasno je da novim kolegama treba vremena i da se uvedu u posao i da amortiziraju neke zaostatke za koje nisu bili krivi, ali danas je situacija stabilna te nema većih problema s dostavom. Tim koji je preuzeo upravljanje područjem pokazao se kao dobar odabir te oni svoj posao rade vrlo kvalitetno, a i poštari posao rade profesionalno i odgovorno te svakodnevno ispunjavaju misiju Hrvatske pošte – biti građanima na usluzi, zaključuju iz Hrvatske pošte.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.