Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Ostaje po starom

OBNOVA POŠTE Iz HP-a uvjeravaju da ne planiraju zatvaranje ureda u Lokvama

OBNOVA POŠTE Iz HP-a uvjeravaju da ne planiraju zatvaranje ureda u Lokvama
OBNOVA POŠTE Iz HP-a uvjeravaju da ne planiraju zatvaranje ureda u Lokvama
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2019. u 15:43 2019-01-23T15:43:42+01:00

Od trenutka kad novouređeni prostor bude otvoren, u njemu će svi stanovnici s područja općine Lokve koji tu plaćaju komunalnu naknadu biti oslobođeni plaćanja uobičajene poštanske provizije koju će za njih plaćati Općina, najavljuje načelnik Lokava Toni Štimac

LOKVE Strah Lokvaraca i mještana koji žive na području općine Lokve vezan uz mogućnost zatvaranja njihovog poštanskog ureda je neosnovan, moguće je zaključiti nakon sastanka načelnika Lokava Tonija Štimca s Hrvojem Felkerom, izvršnim direktorom divizije mreže grupa područja 6. Primorsko-goranske i Istarske županije u Rijeci. Naime, na samom početku ove kalendarske godine, poštanski ured u Lokvama je zatvoren zbog, kako je to rečeno, obnove unutrašnjosti.

U poštu i dalje organiziranim prijevozom u Delnice

Dok Pošta Lokve ne započne s radom, mještanima će i dalje Općina Lokve omogućavati da tijekom tjedna, uz pomoć općinskog vozila, odlaze u Delnice i u tamošnjem uredu realiziraju sve što im je potrebno. Prijevoz je osiguran ponedjeljkom i četvrtkom pri čemu kombi za Delnice oba dana polazi u 11 sati, a povratak iz Delnica je u 12,30 sati. Dosadašnji odaziv, napominje načelnik Štimac, je velik pa će se i dalje nastaviti s tom praksom, sve dok ne bude gotova obnova poštanskog ureda u Lokvama.

No, to pojašnjenje nikako nije »leglo« mještanima koji su sve više bili uvjereni kako je sve skupa samo uvod u »odlazak« Pošte iz Lokava. No, ne radi se o tome, tvrdi se u dopisu koji su, odgovarajući na naš upit, poslali iz Hrvatske pošte. U odgovoru koji potpisuje Jo Kempen, izvršna direktorica Ureda za korporativne komunikacije stoji:

– Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte i poštanskih ureda u zajednici. Razvojna strategija Pošta 2022. pridaje veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja te je Hrvatska pošta u zadnje dvije godine pokrenula velik investicijski ciklus, a upravo je razvoj mreže poštanskih ureda važan dio strategije tvrtke. Kako bi naši korisnici mogli što lakše i ugodnije obavljati svoje usluge ubuduće, odlučili smo u periodu slabijeg intenziteta prometa obaviti nužne popravke i održavanje poštanskog ureda u Lokvama.

Korisnike molimo za razumijevanje uz pojašnjenje da je ovaj korak bio nužan i da bi odabir nekog drugog vremenskog razdoblja, a ne zime, ipak bio puno izazovniji u smislu većeg broja stranaka, mještana, ali i turista. S obzirom na najveću maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj, korisnicima su naše usluge dostupne u poštanskom uredu 51 300 Delnice čije je radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 70 do 20 sati te subotom od 8 do 12 sati. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju, piše Jo Kempen.
Odgovor iste vrste, napominje načelnik Lokava Toni Štimac, usmeno je dobio i u razgovoru s čelnim čovjekom HP-a za područje Primorsko-goranske i Istarske županije.

– Nema razloga ne vjerovati u iznesena obrazloženja. Štoviše, raduje nas da je poštanski ured u Lokvama jedan od onih koji su obuhvaćeni projektom obnove, a i sami ćemo u budućnosti nastojati dati doprinos još kvalitetnijem radu tog ureda i njegovom češćem korištenju od strane naših mještana. Tako smo već do sada uredili frontalni zid zgrade pošte te stepenice koje su bile u lošem stanju, a pomoć takve vrste spremni smo ponuditi i ubuduće.

Također, od trenutka kad novouređeni prostor bude otvoren, u njemu će svi stanovnici s područja općine Lokve koji tu plaćaju komunalnu naknadu biti oslobođeni plaćanja uobičajene poštanske provizije koju će za njih plaćati Općina, najavljuje načelnik Lokava Toni Štimac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.