Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
21. siječnja 2020.
Posjet Gospiću

Milan Bandić: 'Ličani su uporni i tvrdoglavi. Rješit će svaki problem na koji naiđu'

Znam kada se Ličani na nešto odluče da tu nema stajanja - Milan Bandić
Znam kada se Ličani na nešto odluče da tu nema stajanja - Milan Bandić
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2019. u 18:14 2019-10-04T18:14:00+02:00

 

GOSPIĆ Predsjednik Stranke rada i solidarnosti B. M. 365 i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić boravio je danas u Gospiću. Tom se prigodom susreo s domaćinima, obišao štandove i uživao u odličnoj i širokoj ponudi izložbe „Jesen u Lici“.

U stranačkim prostorijama sastao se sa članovima stranke na čijem je čelu  i održao konferenciju za novinare. 

- Mi smo stranka stara nepune četiri godine, peti po popularnosti u RH. Uvijek smo davali i davat ćemo potporu Lici, kao i onome što se danas događa u Gospiću. Za mene kažu da sam "deluxe Bosanac", ali kada upalim u petoj brzini teško me zaustaviti. Znam kada se Ličani na nešto odluče da tu nema stajanja. Zato danas zahvaljujem svima koji ste došli jer dijelimo isti svjetonazor. Majka nas je rodila da volimo svoje korijene, da budemo svoji, volimo svoju domovinu i poštujemo tuđe. Iz Like je dr. Ante Starčević, otac Domovine. Ja znam da će u mojim Grudama i u Gospiću HDZ biti na vlasti možda još 20 godina. Mi ne rušimo nikoga, samo nastojimo dati svoj doprinos demokraciji i popravljati život oko nas. Naša stranka je u Gospiću stvorena da bi sve bilo bolje, da bi se pomagalo, a ne da bi se rušilo. To je ljudski i moralno. Ovdje vidim puno žena, puno poznatih lica. Sa mnom su moji prijatelji: Ličanin Pave Vukelić i hrvatski branitelj koji je branio Liku Miro Laco. Skupa s Čalom, Bićom, Norcem i mnogim ovdašnjim ljudima koje izuzetno cijenim. Hrvatska se danas brani i čuva radom, obrazovanjem, poštenjem i demografskom obnovom. Uvijek ponavljam da uza sve ovo moramo biti i socijalno osvješteni, moramo biti solidarni. Na koncu ću istaknuti riječi koje je rekao veliki književnik Mark Twain:“Bolje je živjeti bez naknade koju ste zaslužili, nego li naknadom koju niste zaslužili!!!

U ime domaćina govorio je predsjednik Gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti Gospić i povjerenik za Ličko-senjsku županiju Antonio Milinković.

Naglasio je kako se u kući gdje su u Gospiću smještene stranačke prostorije rodio poznati hrvatski slikar Miroslav Kraljević. U tim prostorijama danas su izložene slike autora Sergeja Mikića, a  atelje je u prizemlju te kuće. Nakon druženja sa stranačkim kolegama Milan Bandić je izložbu proglasio otvorenom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.