Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 2
Sutra: 10° 10° 2
22. siječnja 2020.
Turnir prijateljstva

foto Rabljane i Sanmarince povezuje i futsal

Foto H. Hodak
Foto H. Hodak
Autor:
Objavljeno: 24. lipanj 2018. u 13:57 2018-06-24T13:57:18+02:00

Na turniru povodom 50. godišnjice prijateljstva Raba i San Marina, uz reprezentacije Hrvatske i San Marina, sudjeluje i češka futsal reprezentacija

RAB Utakmicom futsal reprezentacija Hrvatske i San Marina otvoren je turnir triju nacija povodom 50. godišnjice prijateljstva Raba i San Marina. Na turniru u gradskoj sportskoj dvorani sudjeluje i češka futsal reprezentacija. Početku turnira prethodio je prijam vodstva do tada pristiglih reprezentacija Hrvatske i San Marina, kao i predstavnika njihovih saveza, kod gradonačelnika Raba Nikole Grgurića.

Predstavnici San Marina kazali su je ovo njihov prvi dolazak na rodni otok utemeljitelja svoje republike, te da se osjećaju doista posebno u ozračju 50. obljetnice bratimljenja. Prenijeli su gradonačelniku Raba pozdrave predsjednika svojeg Saveza i zahvalili domaćinima na pozivu i ukazanoj prilici za vrhunsko sportsko druženje na Rabu. Član komisije za mali nogomet HNS-a Boris Durlen posebno se zahvalio Rabu i Rabljanima u ime predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Grad Rab, kazao je Durlen, posljednjih godina postaje sve značajnije mjesto na karti futsala u Hrvatskoj, ali sada, ovim turnirom, postaje i mjesto u kojem se odigravaju međunarodne reprezentativne utakmice, što sigurno pridonosi popularizaciji sporta, ali i samog Raba u europskim razmjerima.

Primanje kod gradonačelnika

Izrazivši nadu da će odigravanja reprezentativnih utakmica na Rabu postati tradicija, posebno je pohvalio i nogometne prijatelje iz San Marina koji su uspjeli stvoriti respektabilnu futsal reprezentaciju koja će u vrlo kratko vrijeme početi ostvarivati značajnije rezultate.

Uslijedila je srdačna razmjena prigodnih poklona i zajednička šetnja povijesnom jezgrom grada Raba. Hrvatska je u prvom susretu pobijedila San Marino 8:0 (3:0). Za ekipu trenera Mate Stankovića nastupili su Mudronja, Kosor, Jurlina, Marić, Đuraš, Postružin, Marinović, Perić, Suton, Čekol, Horvat, Sekulić, Vuković i Primić.

HODAK-Futsal-CRO-SM1

Početak turnira iskorišten je i za posebne čestitke i predstavljanje starijih pionira NK Raba koji su ovogodišnji prvaci 1. Omladinske lige. Naime, nakon jesenskog dijela prvenstva i trećeg mjesta, tijekom proljetnog dijela prvenstva izgubili su samo dva boda na gostovanju protiv Grbci 2000. Imaju i najboljeg strijelca lige Nikolu Macolića koji je sezonu završio s 27 postignutih zgoditaka. Prije susreta odana je minuta šutnje bivšem hrvatskom futsal reprezentativcu i treneru kadeta Futsal Dinama Matiji Caparu i igraču Oskaru Kadrnki, koji su poginuli u prometnoj nesereći kod Jatrebarskog.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.