Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 4
Sutra: 18° 18° 4
18. listopada 2019.
Veliko zanimanje

"Lado" otvorio program ljetne pozornice

"Lado" je predstavio baštinu različitih hrvatskih regija / snimio B. PURIĆ
"Lado" je predstavio baštinu različitih hrvatskih regija / snimio B. PURIĆ
Autor:
Objavljeno: 29. lipanj 2019. u 21:53 2019-06-29T21:53:08+02:00

MALI LOŠINJ - Program na ljetnoj pozornici kina Vladimira Nazora u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj počeo je nastupom ansambla "Lado". Profesionalni plesači, pjevači i svirači ove godine slave sedamdesetu godišnjicu postojanja ansambla koji ima obilježje riznice hrvatske narodne baštine, a lošinjskoj su se publici predstavili vokalno-instrumentalnim koncertom "Mi nosimo zelen venčec", sastavljenim od melodija iz nekoliko regija Hrvatske. Prije koncerta je održan i kraći nastup u kojemu su članovi ansambla bili odjeveni u različite narodne nošnje hrvatskih regija, time su ukratko članovi "Lada" dali još širi pregled repertoara kojim raspolažu.

Zanimanje otočana, ne samo iz Malog Lošinja, nego i iz drugih otočnih sredina cresko-lošinjskog područja, bio je vrlo velik i samo je nekoliko stolica u ljetnom kinu ostalo nepopunjeno.
Na ovom će mjestu još tijekom ljeta biti održane predstave Amaterskog kazališta "Josip A. Kraljić", Dan Josipa Kašmana, Dani teatra "Gavran" i Jazz-festival.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.